Aquest any més que mai: vacuna't de la grip!

Dimarts, 20 d'octubre de 2020 a les 00:00

Enguany la campanya de la vacuna de la grip s’ha iniciat el dia 15 d’octubre. Aquest any és més important per les circumstàncies de l’actual pandèmia de la  COVID-19.

Enguany la campanya de la vacuna de la grip s’ha iniciat el dia 15 d’octubre. Aquest any és més important per les circumstàncies de l’actual pandèmia de la  COVID-19.

La incertesa de com es pugui comportar el nou coronavirus a la tardor fa que sigui més  necessari vacunar-nos contra la grip especialment els majors de 60 anys, els més vulnerables, les embarassades i les persones de qualsevol edat amb malalties cròniques i de risc. També els professionals sanitaris, els treballadors dels serveis públics (bombers, forces i cossos de seguretat, protecció civil, mestres...).

La vacuna de la grip és la mesura de prevenció més fonamental per evitar la grip i les seves complicacions (sobreinfecció respiratòria, pneumònia...) i te un impacte en la reducció de l’hospitalització i de la mortalitat a les persones amb més risc de malaltia greu.

La vacuna és molt segura, funciona i salva vides.

Sovint la grip es confon amb altres processos menors com el refredat i aquest any amb la COVID-19, ja que tenen símptomes molt similars.

En el refredat els símptomes són molt lleus,  predominant la congestió nasal intensa, esternuts i tos freqüent i irritant.

La grip comença de cop amb febre alta superior a 38ºC durant 4-5 dies, dolors musculars, mal de cap, mal de coll i mal estar general intens i molest, debilitat, cansament brusc, tos seca i enllitament. Els símptomes es poden allargar fins a 3 setmanes.

La COVID-19, presenta  símptomes molt similars a la grip juntament amb diarrea, pèrdua  de l’olfacte i del gust.

Les persones que hagin patit la malaltia de COVID-19 es consideren grup de risc i està indicada la vacunació antigripal.

No es coneixen contraindicacions mèdiques per vacunar a persones que hagin superat la COVID-19 i no caldria esperar un temps específic fer fer-ho sempre que hagin superat el quadre clínic i haver complert la quarentena.

Els estudis recents ens mostren que la mortalitat dels pacients amb COVID-19 es duplica quan també s’infecten pel virus de la grip, per això és molt important vacunar-se i prevenir aquest risc.

NO HI HA EVIDÈNCIA CIENTÍFICA QUE INDIQUI UN MAJOR RISC D’INFECTAR-SE O  PATIR LA COVID-19 DE MÉS GRAVETAT PER HAVER-SE VACUNAT DE LA GRIP.

AQUEST ANY TAMBÉ: VACUNA’T DE LA GRIP

 

Equip sanitari de Calldetenes

Darrera actualització: 20.10.2020 | 12:39