Ambients de lliure circulació, l'innovador model pedagògic de l'Escola Bressol

Dimecres, 10 d'abril de 2019 a les 00:00

El proper dijous 25 d’abril, l’escola realitzarà l’anual jornada de portes obertes on s’informarà a les famílies del model i oferta educativa que ofereix, a les 18h visita al centre amb reunió informativa.

Des de fa 3 anys, l’Escola Bressol Esquitx de Calldetenes basa el seu model pedagògic en un model pioner basat en els ambients de lliure circulació, en els quals els infants es poden moure de manera lliure i activa que té com a eix principal l’acceptació i el respecte per la persona i que té com a funció principal entendre i ajudar a l’infant a desenvolupar-se en totes les seves dimensions.

Aquesta innovadora metodologia a la comarca, basada en la manipulació i l’experimentació, respectant en tots els casos l’evolució individual de cada infant, parteixen de les teories pedagògiques d’ambients d’aprenentatge de L. Malaguzzi, el material sensorial de M. Montessori, el concepte d’infant competent de Pikler o les intel·ligències múltiples de H. Gardner, entre d’altres.

A l’escola, les aules, els espais interiors i els exteriors, esdevenen un element educatiu. Estan organitzats com a espais temàtics i preparats amb una clara intencionalitat educativa, amb l’objectiu que els infants puguin desenvolupar les seves capacitats afectives, cognitives i de relació, partint de la concepció d’un infant competent, curiós i desitjós de ésser el protagonista actiu del seu procés d’aprenentatge.

  • Aula lila: ambient de relaxació
  • Aula taronja: ambient d’expressió musical i teatre
  • Aula verda: ambient de ciències, de la llum i de la foscor
  • Aula groga: atelier d’art
  • Aula blava: ambient de construccions i matemàtiques
  • Espai polivalent: ambient d’activitats de gran format
Darrera actualització: 18.04.2019 | 09:36

Imatges

Espais1 Espais2