Activitats del tercer trimestre de l'Espai Activa't

Divendres, 9 de de juny de 2023 a les 00:00

Divendres 9 de juny l'espai Activa't van celebrar un esmorzar de comiat per donar per finalitzat les activitats de la primavera de 2023, tot i quedar pendent encara la sortida a La Pedrera del dimarts 27 de juny.

Durant la primavera, l'Espai Activa't promou unes activitats setmanals per tal d'empoderar les persones per tal que defineixin com volen passar les estones lliures, què volen aprendre, què poden aportar a la societat i de quina manera poden agrupar-se per combatre la soledat. A més de fomentar l'envelliment, també es busca que aquest col·lectiu formi part de la xarxa associativa del poble a través de la interrelació amb entitats i/o altres agents locals.

S'han realitzat les següents activitats setmanals:

  • Pintura creativa que s'ha dut a terme els dilluns i dimarts a càrec de la Lourdes Fitó, han aprés a crear quadres amb pintura acrílica.
  • Català i escriptura els dimecres amb l'Helena Lòpez per tal d'aprendre la llengua catalana, la normativa i la redacció. 
  • Les caminades saludables amb l'acompanyament d'en Joan Pujo, amb una durada d'una hora i quart pels voltants del poble.
  • Els divendres al pavelló municipal de gimnastica de manteniment amb la Cris Cirveches.

A més, també s'organitzen tallers i xerrades puntuals com:

  • Taller de petanca amb els i les joves d'Esport amb Valors.
  • Esmorzar de comiat

I les píndoles de salut, amb espais per treballar temes d'interès.

  • El taller de relaxació amb al psicòleg Adrián Cárdenas.
  • Aspectes nutricionals a l'envelliment a càrrec del nutricionista Miquel Àngel Ferra
  • Les voluntats anticipades a càrrec de la treballadora social Luci Jurado (adjuntem l'enllaç per consultar el document de les últimes voluntats)

 

A més de la programació dels diferents tallers i activitats, també es duen a terme sortides de lleure, com la que es va fer el 15 de maig la visita de L'espai Perot Rocaguinarda i el dinar a la Fonda Sala i la sortida pendent del dimarts 27 de juny a la Sortida Modernista a Barcelona. 

 

Què són els Espai Activa't?

L’Espai Activa’t és un projecte comunitari i participatiu de promoció de l’envelliment actiu i saludable a diversos municipis d’Osona.

Són punts de trobada de persones que disposen de temps lliure per compartir i aprendre mútuament, amb l’objectiu de millorar el seu benestar físic, cognitiu i emocional. Aquests grups tenen el suport de professionals especialitats. És un projecte inclusiu que dóna resposta a les diferents fases de l’envelliment centrat en les necessitats de cada persona.

Per més informació podeu consultar la web de l'Espai Activa't.

Darrera actualització: 12.06.2023 | 09:32