6.000 persones visiten la VII Fira de la Mercè de Calldetenes

Dimarts, 2 de d’octubre de 2018 a les 00:00

El dissabte 29 de setembre, els carrers i places de Calldetenes s’han omplert amb les activitats, les olors, el bon menjar, les rialles i els tallers de la setena Fira de la Mercè.

Per setè any consecutiu, la Fira de la Mercè, la fira del comerç i la bona teca ha desplegat un gran ventall de propostes gastronòmiques, lúdiques i artesanes als carrers de Calldetenes. El poble de Calldetenes ha esdevingut un aparador dels comerços i productors locals. La zona gastronòmica de la Fira va encabir 3.000 àpats entre dinars i sopars servits als comensals que volien degustar els productes locals. Segons dades subministrades per l’empresa de telefonia Goufone, que oferia wifi gratuït i el servei de compta visitants, la Fira ha congregat unes 6.000 persones al llarg del dia.

La Cuineta de la Fira, va acollir un espai dinàmic i acolorit per on van passar un centenar de menuts durant tota la jornada. La canalla s’equipava amb davantal i barret de cuiner, decorats per ells mateixos en un taller d’estampació, per elaborar un pastís de pastanaga i coco, i un segon d’humus de cigrons i remolatxa.

A les 12 del migdia, es va inaugurar oficialment la Fira amb el Sr. Joan Roca, President del Consell Comarcal d’Osona i el Sr. Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes. Així, a partir del migdia, les parades i botigues de Calldetenes ja oferien les seves variades propostes als visitants vinguts d’arreu.

A la zona gastronòmica es creava expectació amb el V Concurs de Melmelades, en el que es van presentar 29 propostes, mentre el cuiner d’Arka, Jordi Arumí, explicava i mostrava com elaborar una recepta amb foie i figues, en un showcooking d’alta cuina. Finalment, els guanyadors van ser el Centre de Serveis de Calldetenes com a premi col·lectiu, la Sira Aliè amb el premi de melmelada de major qualitat i la joveníssim a Kàtia González amb el premi a l’originalitat, amb una innovadora melmelada de plàtan. A l’hora de dinar, la plaça Onze de Setembre es va convertir en un gran menjador a l’aire lliure on els visitants van comprar, cuinar-se i degustar els productes de Calldetenes: carn de porc i de vedella, amanides, pa i coca torrat, mató, flams i làctics, peix, bolets, nyoca... Acompanyat per les begudes i cafès servits de la mà dels cervesers, vinaters i bars locals. Ja a la tarda, la plaça Onze de Setembre es va omplir amb la canalla jugant amb la mascota i les sardanes per donar pas als sopars.

A la Plaça Vella, l’artesania i les demostracions de cistelleria, treballs amb llana, pintura a l’oli, esmalts, pintures sobre tela, artesania en pell, bijuteria artesanal, entre molt es d’altres. A la tarda, un centenar de puntaires van tornar a omplir un altre any la plaça amb el so de les agulles.

Cavallets i pinzells han omplert els carrers des de primera hora del matí, en el marc del concurs de Pintura Ràpida, que ha comptat amb 21 pintors i que s’han endut en Gaspar Bosch en categoria Adults-Santa Margarita, Martí Subirana i Alba Rovira en categoria Juvenil-Pintur i Martina Gallardo i Berta Subirana en Infantil-Abacus.

El concurs d’Instagram ha recollit en imatges la Fira per premiar la millor fotografia i la més original amb el hashtag#firamercecalldetenes18. La guanyadora ha estat la Carla Pozo, amb una evocadora fotografia de la Fira.

L’organització de la Fira de la Mercè fa una valoració molt positiva d’aquesta edició amb una participació record. L’alcalde , Marc Verdaguer, n’ha destacat precisament “l’alta assistència i participació, en una Fira amb voluntat comarcal per a donar a conèixer el poble i comerç de Calldetenes” i l’ha valorat molt positivament. En les properes edicions es continuarà treballant per oferir una jornada lúdica que acosti el comerç de proximitat al gran públic.

Darrera actualització: 02.10.2018 | 11:31