Presentació del VAS al Pla Nacional de Joventut 2030

Divendres, 26 de d’abril de 2024 a les 00:00

Dimecres el Voluntariat Ambiental i Social de Calldetenes va participar com a experiència a la presentació del Pla Nacional de Joventut 2030 (PNJCAT), presentat a Vic per les tècniques de joventut de Calldetenes a les comarques de la Catalunya Central.

Durant la jornada es van presentar els reptes que es treballaran durant aquests anys per aconseguir l’emancipació i l’acompanyament de la població jove, i l’enquesta sobre la situació de joventut a Catalunya, els reptes, les prioritats i els objectius operatius del pla.

La missió del PNJCAT és l'emancipació plena de totes les persones joves amb tots els drets.

Els reptes i prioritats es divideixen en quatre àmbits: independència juvenil, benestar i qualitat de vida, participació i protagonisme jove i equitat i inclusió jove.

Els principals reptes, una vida digna, el bé comú individual i col·lectiu, la implicació, creació i transformació i la igualtat de drets i oportunitats, de les persones joves.

Les prioritats del Pla són les següents:

- Independència juvenil: equitat en l'educació, treball de qualitat i l'accés a l'habitatge.

- Benestar i qualitat de vida: salut i benestar emocional i salut i justícia ambiental.

- Participació i protagonisme jove: participació i moviment juvenil organitzat, accés i creació (drets culturals, lingüístics i digitals) i espai públic i joves.

- Equitat i inclusió jove: feminismes i LGTBI, equitat i no discriminació i equilibri territorial. 

 

 

 

Darrera actualització: 02.05.2024 | 09:00