El ple municipal aprova la moció de rebuig a la sentència contra els líders socials i polítics independentistes

Dimecres, 16 de d’octubre de 2019 a les 00:00

La moció manifesta el rebuig a la sentència, reclama la llibertat immediata dels presos i preses polítiques, manifesta l'adhesió en les mobilitzacions convocades, mostra el compromís amb el dret a l'autodeterminació i reafirma el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista.

Aquest dimarts ha tingut lloc un ple extraordinari per sotmetre a votació una moció de resposta a la sentència de Tribunal Suprem. La moció, proposada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), ha estat aprovada per unanimitat amb els vots a favor de JxCalldetenes, ERC i PeM. 

El text aprovat considera que “definitivament, la democràcia a l'Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d’estar tocada de mort (...). Les idees no es jutgen. I és per això que reclamem la llibertat de totes les persones preses i exiliades polítiques, perquè no han comès cap delicte. Vivim amb tristor i profunda indignació la sentència, que suposa una vulneració dels drets polítics individuals de les persones condemnades, de les preses i exiliades polítiques, i una retallada dels drets i llibertats col·lectives”.

Per aquest motiu, la moció manifesta “el rebuig a la sentència condemnatòria emesa pel Tribunal Suprem en relació al judici de l’1 d’octubre i la causa independentista, constatant que representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya”.

El text també reclama “la llibertat immediata de tots els presos i preses polítiques i exigir l’amnistia de tots ells i elles, i de tots els exiliats i exiliades, com a reconeixement de l’absència de cap delicte vinculat a la celebració del referèndum de l’1 d’octubre i a qualsevol altra acció política celebrada durant els dies previs i posteriors a aquesta data”.

Finalment la moció també mostra el compromís amb el dret a l’autodeterminació i es reafirma en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català. En aquest sentit, es condemna “tots els intents de criminalització del moviment independentista que les seves diferents institucions, òrgans, poders i alguns mitjans de comunicació volen construir”.

Darrera actualització: 16.10.2019 | 09:53