23 ajuntaments d’Osona s’uneixen al projecte Talent i Noves Oportunitats

Dijous, 30 de de setembre de 2021 a les 00:00

Aquest dimarts es va presentar el projecte Talent i Noves oportunitats, amb la participació dels 23 ajuntaments que en formen part, inclòs Calldetenes.

L’acte de presentació dels primers resultats va tenir lloc a Sant Hipòlit de Voltregà amb l’objectiu de posar en valor la voluntat dels 23 municipis osonencs a agrupar-se i sumar sinergies per tal d’optimitzar recursos i afavorir l’impacte territorial. El projecte Talent i Noves Oportunitats vol contribuir a la transformació del model productiu d’Osona i a la creació de nous models empresarials més innovadors, sostenibles i competitius que generin ocupació de més qualitat.

Calldetenes forma part dels municipis que uneixen esforços per transformar l’actual model productiu del sector alimentari i del metall, els més rellevants de la comarca. El projecte TOP s’emmarca en el pla d’acció “Treball, Talent i Tecnologia”, subvencionat per la Diputació de Barcelona amb 338.000 €, està liderat per l’Ajuntament de Vic i s’executa a través de Creacció i de la Mancomunitat La Plana.

Un dels objectius del programa és el de facilitar l’accés al mercat de treball de les persones aturades de difícil inserció, a través d’itineraris, tallers i jornades de formació professionalitzadores. Actualment, hi ha diversos tallers i formacions en marxa en el sector del metall i per a la digitalització en marxa.

Encarat a les empreses s’ha activat un servei per identificar competències professionals actuals i de futur i oferir una resposta formativa ajustada a les necessitats empresarials, un servei per acompanyar-les en els processos de transició digital, un calendari de sessions de coneixement per apropar a empreses i professionals a les últimes tendències i experiències inspiradores en l’àmbit de la transformació digital i una convocatòria de subvencions per fomentar la contractació de persones en situació d’atur.

El programa va arrencar a principi d’aquest any amb l’anàlisi i diagnosi de la situació dels sectors del metall i agroalimentari a Osona, a través d’enquestes i visites a empreses, per tal de dissenyar accions alineades amb les necessitats del mercat, identificar les oportunitats de negoci, els perfils professionals més demandats actuals i de futur i conèixer el nivell de maduresa digital de les empreses.

Totes les accions per a persones i empreses del programa es poden consultar al web http://www.toposona.cat

Darrera actualització: 01.10.2021 | 10:50