13 de gener DIA MUNDIAL DE LA LLUITA CONTRA LA DEPRESSIÓ

Divendres, 13 de de gener de 2023 a les 00:00

Avui dia 13 de gener  és el dia Mundial de la lluita contra la depressió, un trastorn mental que afecta al 5% de la població mundial; 1 de cada 5 dones i 1 de cada 10 homes patrià depressió al llarg de la vida.

Són molt diversos els possibles desencadenants d'aquesta patologia: factors socials, psicològics i biològics, tot i que, de vegades, apareix sense causa aparent. El trastorn depressiu és la primera causa de discapacitat del món. Pot causar un gran patiment a la persona afectada i alterar les seves activitats laborals, escolars i familiars.

La Ruta Assistencial Trastorns Depressius estableix com s'organitzen els professionals per millorar l'atenció de les persones que pateixen un trastorn depressiu. L'objectiu és reduir la mortalitat i morbiditat, i millorar la salut i la qualitat de vida. 

Una detecció precoç i un bon diagnòstic són fonamentals per a la prevenció d'aquesta malaltia i l'acompanyament de les persones amb depressió. La xarxa de l'atenció primària i de la salut mental i addiccions proporcionen una resposta especialitzada i resolutiva per a aquesta patologia.

Existeixen tractaments eficaços per tractar la depressió. Si pateixes depressió, demana ajuda.

 

Font: https://www.instagram.com/salut_cat/

Darrera actualització: 13.01.2023 | 13:49