Les faroles de Calldetenes s'ompliran de missatges per conscienciar l'higiene per persones que tenen mascotes

Divendres, 2 de de juny de 2023 a les 00:00

L'Ajuntament de Calldetenes inicia la instal·lació de banderoles per tal de conscienciar als propietaris d'animals domèstics de la "greu problemàtica higiènica" que produeixen els pipis i les caques de les mascotes. 

Mitjançant aquesta iniciativa, es preveu posar fi als problemes de convivència que suposen els comportament incívics i convidar a la ciutadania a pensar cap a les persones i l'entorn.

La majoria de persones propietaries d'animals estan concienciades de la necessitat de recollir les caques de les mascotes. Tot i així, no passa el mateix amb les miccions canines que també embruten els carrers, causant mala olor, sent antihigèniques i insalubres. 

L'orina dels gossos a més, tenen un alt poder corrossiu i provoca deteriorament ràpid dels elements de la vía pública en la renovació del mobiliari públic i d'arreglar els desperfectes. 

 

L'Ajuntament de Calldetenes insta a les persones propietaris dels  gossos censats al municipi a utilitzar els pipicans habilitats. A més de la recomenació de diluir les miccions canines amb tres parts d'aigua i una de vinagre- una solució natural que actua com a desinfectant i no es corrossiva- i a recollir sempre les caques, fent un nus a la bossa i tirant-les sempre dins les papereres. 

Aquesta campanya ha estat desenvolupada conjuntament amb Esferic Better Things. 

 

 

 

Darrera actualització: 02.06.2023 | 09:28