Crònica del Ple ordinari de 4 d’octubre de 2021

Dimecres, 6 de d’octubre de 2021 a les 00:00

La sessió plenària va estar presidida per l’alcalde accidental Miquel Riera, que va excusar l’absència de l’alcalde.

Un cop aprovada l’acta de sessió anterior, es va procedir a donar compte dels decrets d’alcaldia i de les factures del darrer període. Un cop resoltes les preguntes platejades des del grup Calldetenes Present i Futur – ERC es va entrar a l’ordre del dia amb l’aprovació de la pròrroga del Pla Local de Joventut. El vigent pla d’actuació es prorroga per l’any 2022, durant el qual també s’elaborarà el nou Pla. 

Seguidament, es va aprovar la liquidació d’estat de comptes del cànon de l’aigua i del clavegueram del 4t trimestre del 2020 i del 1r i 2n trimestre de 2021, per un import de 35.308,69 € a favor de l’Ajuntament.

Els següents dos punts, relacionats amb els processos participatius que s’han portat a terme aquest estiu, també es van aprovar per unanimitat. Per una banda, tancat el període de votació per escollir el nom del pavelló i fet el recompte de vots, la proposta de nom més votada va ser la de “Pavelló El Torrental” amb 20, seguit de “Pavelló 1 d’Octubre” amb 3 vots i “Pavelló Riudeperes” amb 2 suports. Pel què fa a les obres del pavelló, responen a les preguntes dle públic al final de la sessió, es va explicar que actualment s’estan acabant les tasques de fusteria i s’ha tret a concurs els treballs de pintura; faltarà també alguns treballs de serralleria, acabats i la compra d’equipament esportiu, pels vestidors, serveis, infermeria...

D’altra banda, després que la Comissió de Seguiment dels Pressupostos Participatius aprovés els resultats del procés, el Ple també va aprovar-los. La proposta guanyadora, amb 19 vots, és la renovació del parc infantil de les Adoberies. En cas que el pressupost d’execució final sigui inferior a 15.000 €, el restant es destinarà a la segona proposta, instal·lació de taules les ping-pong.

Des de les diverses regidories es va valorar que la participació en els dos processos ha estat molt baixa i cal replantejar la fórmula de presentació de propostes i de votació per tal que més veïns i veïnes s’impliquin en la participació ciutadana. Es pot fer el seguiments dels dos processos al portal de participació ciutadana participa311-calldetenes.diba.cat  

En el 8è punt, es va aprovar iniciar el tràmit de consulta pública per recaptar l'opinió de la ciutadania i de les organitzacions més representatives, respecte l’elaboració de la normativa municipal reguladora del tràmit de sol·licitud i atorgament de llicències d’obres menors i altres actes de control preventiu. Tal com es va explicar des de la regidoria d’Urbanisme, es vol “simplificar la tramitació de les autoritzacions municipals substituint la llicència urbanística per la comunicació prèvia” i també cal regularitzar quins actes estaran subjectes a aquest reglament.

Sense haver-hi mocions d’urgència, es va entrar en el punt de precs i preguntes entre regidors. Primer de tot, des de les diverses regidories implicades en la Fira de la Mercè, comerç, turisme i promoció econòmica, es va valorar molt positivament la fira i es va agrair a tothom qui l’ha fet possible, des del personal de l’Ajuntament, brigada, comerços i empresaris, fins als voluntaris i voluntàries.

Finalment, responen a les preguntes del portaveu del grup Calldetenes Present i Futur – ERC, es va explicar, entre d’altres qüestions, que:

  • En relació al punt de recàrrega de vehicles elèctrics, es calcula que el nombre de vehicles d’aquest tipus i d’híbrids endollables de Calldetenes és d’uns 15. Tot i així, els vehicles elèctrics són el futur i és necessari un punt de recàrrega municipal per situar Calldetenes al mapa per atraure visitants. El punt de recàrrega ja està connectat físicament a la xarxa de subministrament però encara no està operatiu, ja que cal finalitzar els tràmits amb la companyia elèctrica. Quan es posi en funcionament, estarà un temps de prova amb el servei gratuït, a l’espera de l’aprovació de les taxes.

  Els dinars del Centre de Serveis de Calldetenes ja no es fan a la cuina de l’escola, s’ha contractat la Cuina de Sant Tomàs, ja que la nova gestió del servei de menjador no pot assumir-ho.

  • El projecte del carrer Gran encara no està aprovat definitivament, cal que Diputació de Barcelona, com a redactora del projecte, respongui al·legacions presentades. D’altra banda, ja s’ha fet la contractació de la direcció d’obres a l’espera de l’aprovació definitiva del projecte.
  • Pel que fa a l’habitatge, aquest any no s’ha pogut realitzar l’estudi de pisos buits i es vol portar a terme el proper exercici. D’altra banda, no es pot aprovar cap normativa de preus màxims de lloguer a Calldetenes perquè no es considera un municipi de “mercat tens”, ja que no es compleixen els paràmetres marcats per la Generalitat de desnonaments, sol·licituds d’habitatge a serveis socials, mitjana de preus, augment sostingut dels lloguers...
  • Els camions cisternes que s’han vist agafant aigua, ho fan de la xarxa i no del torrent. És aigua sobrant que Agbar factura com un altre comptador de la xarxa i només quan hi ha excedent d’aigua.  

 

Darrera actualització: 06.10.2021 | 14:53