Moció per la recuperació de la sisena hora a l'Escola Sant Marc

Dimecres, 3 de de juny de 2020 a les 00:00

Moció presentada al Ple pel grup municipal Calldetenes Present i Futur - ERC.

MOCIÓ PER DEMANAR AL DEPARTAMENT D’ENSENYAMENT DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA LA RECUPERACIÓ DE LA SISENA HORA AL CENTRE D’EDUCACIÓ DE PRIMÀRIA DE L’ESCOLA SANT MARC DE CALLDETENES

 

El Pacte Nacional per l’Educació és un acord signat l’any 2006 entre les entitats de la Comunitat Educativa i el Govern de la Generalitat i una de les fites més grans aconseguides fruit del mateix va ser el de la progressiva implantació de la sisena hora a totes les escoles públiques del país.

A Calldetenes aconseguir l’aplicació de la sisena hora no va ser gens fàcil i finalment es va començar els curs 2008-2009 gràcies a la mediació del Síndic de Greuges.

La sisena hora va permetre igualar l’escola pública amb la concertada, la seva aplicació suposa rebre 1050 hores lectives més, l’equivalent a un curs escolar més des de l’inici de primària.

Malauradament el curs 2011-2012 el Govern encapçalat pel President Sr. Artur Mas amb la Consellera d’Educació Sra. Irene Rigau van suprimir la sisena hora de les escoles de primària públiques.

Actualment moviments de renovació pedagògica i moltes associacions de pares consideren necessari recuperar aquella hora per dedicar-la al reforç de matèries curriculars o continguts extra.

El Conseller d’Ensenyament de la Generalitat Sr. Josep Bargalló va assegurar el passat dia 30 de novembre que en aquesta legislatura plantejaria revertir les retallades que van suprimir la sisena hora que feia millorar l’escola pública i els processos d’aprenentatge en funció de les necessitats de cada centre.

Atès que l’educació juntament amb la sanitat son dos dels pilars bàsics que formen la nostra societat de benestar.

Atès que fomentar i poder fer millorar els coneixements de les nostres filles i fills és una de les nostres principals prioritats.

 

El Grup Municipal Calldetenes Present i Futur-ERC proposa al Ple de l’Ajuntament de Calldetenes l’aprovació dels següent acords:

  1. Sol·licitar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya la recuperació de la sisena hora al Centre d’Educació de Primària de l’Escola Sant Marc de Calldetenes.
  1. Comunicar el següent acord al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.
Darrera actualització: 15.03.2021 | 14:48