Moció per la plantada d'arbres

Dilluns, 17 de d’agost de 2020 a les 00:00

Moció presentada al Ple de l'Ajuntament de Calldetenes per part del grup municipal de Poble en Marxa - Amunt Calldetenes.

Des de Poble en Marxa, volem donar veu a l’estudi fet pel CEC en vers als arbres al nostre municipi. Creiem necessari començar a plantar arbres i posar-ne a zones del poble que no n'hi ha o que son minoritaris.

Els darrers anys s'han tret arbres a zones que ja n'hi havia, com el c/ de la Mercè, entre d'altres zones i d'altres zones del poble que no n'hi ha, com pot ser el barri nou.

La proposta és que quan es faci una remodelació o modificació d'un carrer o zona, es tingui present posar arbratage, ja sigui arbres, arbustos o zona herbrada, i si pot ser d'arbratge autòcton, de zona mediterrània i amb respecte per la fauna i la flora. A més podrien ser arbres de fulla caduca, així a l'hivern no ens taparien el sol i a l'estiu aprofitariem la seva ombra.

A part de tenir zones i parcs amb herbrartge i algun arbre, volem que els arbres estiguin als carres del nostres poble, amb tots els beneficis que això proporcionen.

 

Proposem que es plantin arbres davant de l'institut i la zona peatonal entre l'escola i la zona esportiva, ja que no hi ha, i és una zona on les famílies s'esperen i passen estones, i durant la temporada d'estiu a sota el sol. Tanmateix que a les zones de nova urbanització o remodelació urbana, es tingui en compte la proposta per a posar arbres i plantes suficients.

Darrera actualització: 15.03.2021 | 14:27