Moció per fer un estudi per la reforma de l'escola i adaptar-la a una unitat de convivència

Dijous, 27 de de febrer de 2020 a les 00:00

Moció presentada al Ple pel grup municipal Calldetenes Present i Futur - ERC.

Parlant amb la gent del poble hem detectat la necessitat de començar a treballar perquè en un futur Calldetenes pugui disposar d’un centre residència per a la gent gran. Pensem que aquest centre ha d’anar molt lligat a la bona feina que es fa des del centre de serveis Armand Quintana i que hauria d’estar situat dins del poble. Primer en forma de pisos tutelats per més endavant poder disposar d’una residencia.

Considerem important que la gent gran del poble tingui la possibilitat de quedar-se al poble quan es van fent grans i no a ver de marxar a una residencia de fora. Arreu del país falten places de residencia i poder-ne tenir en el  mateix poble pensem que és una millora de la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes. És per això que en la propera legislatura iniciarem el projecte per tal de que a Calldetenes puguem tenir un centre residencial.

(Programa eleccions municipals Junts x Calldetenes, maig 2019)

 

RESIDÈNCIA: Com que som una societat en que creix l’esperança de vida, creiem que és una necessitat i volem treballar el tema de prop. La nostra proposta és que sigui:

  1. Supramunicipal – entre diferents pobles.
  2. Que permeti que la nostra gent estigui ben atesa prop de casa.
  3. Que el Centre de Dia i el Casal dels Avis s’integri amb la residencia amb espais propis.

CENTRE ARMAND QUINTANA: És el pas previ a la residencia i la complementa mentre no surti el projecte. Tenim la iniciativa de fer que tot el Centre Armand Quintana sigui per a la població d’aquest tram d’edats, amb un increment de les places del Centre de Dia.

(Programa eleccions municipals Poble en Marxa-Amunt, maig 2019)

 

Atès que la cura de la Gent Gran és un dels reptes més importants de la nostra societat i que hem de fer tot el que estigui a les nostres mans per que puguin seguir mantenint una bona qualitat de vida durant aquesta etapa de la vida.

El Grup Municipal Calldetenes Present i Futur-ERC proposa al Ple de l’Ajuntament l’aprovació dels següents acords:

  1. Creació d’un grup de treball format per professionals que faci un estudi de les necessitats de la Gent Gran de Calldetenes i presenti les seves propostes.
  2. Estudi pel mateix equip de noves prestacions o les que es poden millorar a l’actual Centre de Serveis.
  3. Proposta i estudi de remodelació de l’actual Escola de Primària Sant Marc per convertir-la en una Residencia-Unitat de Convivència i Casal de la Gent Gran.
  4. Comunicar el present acord a: Ana M. Rodríguez i Emma Gabarre (Metges de família del CAP Calldetenes), Magda Tarrés (Infermera del CAP Calldetenes i del Centre de Serveis), Marta Freixa (Treballadora Social de la Gent Gran a Calldetenes), Elisenda Serra (Directora Centre de Serveis de Calldetenes) i Doctor Carles Blay.
Darrera actualització: 15.03.2021 | 15:02