Moció per demanar l'absolució de Roger Aguayo

Dilluns, 13 de de desembre de 2021 a les 00:00

Moció presentada pel grup municipal Calldetenes Present i Futur - ERC. 

Durant la vaga del 21-F del 2019 amb motiu de l'inici del judici de l'1 Octubre, es va tallar la carretera C-25 a Gurb. Durant el tall, que va durar aproximadament cinc hores, de les 7 a les 12 del mati es van produir diferents carregues policials per desallotjar els manifestants de la carretera per part dels agents del cos de la BRIMO de Mossos d'Esquadra.

A conse¨èuencia de les carregues dels agents de la BRIMO  diverses persones van resultar ferides i en una d'elles es van detenir quatre manifestants, a tres dels quals el jutge els hi va arxivar provisionalment la causa.

Al jove de Calldetenes Roger Aguayo els policies li van imputar un delicte d'atemptat contra l'autoritat, un de desordre públic i dos de lesions. Els advocats privats de dos dels agents dels Mossos d'Esquadra van fer una petició al jutge de quatre anys de presó, dos per atemptat a l’autoritat i dos  per desordres públics, 3.600 €. de multa pels delictes lleus de lesions i 6.060 €. per responsabilitat civil.

Els agents, presumptament agredits, van estar 53 dies de baixa degut a les lesions que van patir, segons la seva versió. Sembla inversemblant que uns agents professionals degudament entrenats i equipats per aquestes ocasions puguin patir unes lesions tant greus per part d'un jove manifestant.

 

Per tot l'exposat, el Grup Municipal Calldetenes Present i Futur-ERC proposa al Ple de l'Ajuntament de Calldetenes l’adopció dels següents acords:

Primer.- Demanar la mediació del Cap dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Vic Sr. Joan Salamaña i del Conseller del Departament d'Interior de la Generalitat Honorable Sr. Joan Ignasi Elena, per tal d'aconseguir la retirada de tots els càrrecs imputats i l'absolució de l'acusat Sr. Roger Aguayo en el judici que esta previst que es celebri els dies 15 i 16 de desembre a l’Audiència de Barcelona.

Segon.- Enviar la resolució del present acord al Cap dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Vic Sr. Joan Salamaña, Honorable Conseller del Departament d'Interior Sr. Joan Ignasi Elena i Molt Honorable President de la Generalitat Sr. Pere Aragonès.

Darrera actualització: 11.01.2022 | 09:59