Moció de compromís amb la via unilateral com a únic camí per assolir la independència de Catalunya

Dimecres, 17 de de febrer de 2021 a les 00:00

Moció presentada al Ple de l'Ajuntament de Calldetenes per part del grup municipal de Poble en Marxa - Amunt Calldetenes, proposada per iniciativa ciutadana exercint el dret fonamental de petició.

L’1 d’octubre marcarà per sempre més un abans i un després en les vides dels milions de catalans que el vam viure, i serà tot un referent per a les generacions futures.

L’1 d’octubre ens va ensenyar que quan la ciutadania s’expressa fermament, els partits polítics no tenen altre remei que escoltar i seguir la nostra voluntat.

L’1 d’octubre ens va ensenyar que quan la ciutadania, les institucions, els partits polítics i les entitats civils treballen units i alineats per assolir un objectiu, som capaços de posar tot un estat contra les cordes.

L’1 d’octubre ens va ensenyar les vergonyes de l’estat espanyol, fent evident que Catalunya continua vinculada a Espanya només per l’exercici de la força, la repressió i l’asfíxia econòmica. Sotmesa per un estat autoritari, corrupte i decadent -en mans dels hereus del franquisme-, que ha donat claríssimes mostres que no respectarà mai el dret a l’autodeterminació i la voluntat a les ciutadanes i ciutadans de Catalunya per a decidir el nostre futur. Tant se val qui hi governi. Les dretes i esquerres d’àmbit estatal estan plenament d’acord en salvaguardar la unitat d’Espanya, i per fer-ho, estan disposats a mantenir la repressió, l’espoli i a continuar alimentant el discurs d’odi cap al poble de Catalunya.

L’1 d’octubre ens va ensenyar que l’estat espanyol està disposat a tot i que caldrà que defensem la República Catalana -units, decidits i valents-, fins on sigui necessari.

 

Per totes les raons exposades, es proposa al Ple de l’Ajuntament de Calldetenes l’adopció dels acords següents:

  1. Reivindicar la legitimitat i vigència del mandat popular sorgit de les urnes l’1 d’octubre de 2017, de fer realitat que Catalunya esdevingui un estat independent en forma de República.
  1. Manifestar el Compromís explícit de l’Ajuntament de Calldetenes amb la via unilateral, com a únic camí possible per assolir la independència de Catalunya.
  1. Comunicar aquests acords a les direccions dels respectius partits polítics, instant-los al compliment del mandat popular sorgit de les urnes l’1 d’octubre, així com a dissenyar una estratègia comunica per dur a terme la ruptura amb l’estat espanyol, el més aviat possible i sempre dins de l’actual legislatura.
  1. Exigir a aquests mateixos partits, el ferm compromís de no pactar amb cap altra força política que no estigui a favor del compromís a totes les institucions catalanes, ajudant així a recuperar la confiança entre les forces polítiques independentistes, condició indispensable per assolir la independència.
  1. Traslladar aquests acords al Govern i als grups polítics que formen el Parlament de Catalunya, refermant així el compromís d’aquest Consistori amb l’aixecament de la suspensió de la Declaració d’Independència del 27 d’octubre de 2017.
Darrera actualització: 15.03.2021 | 11:01