Conveni per elaborar el nou pla local de Joventut

Dimecres, 5 de desembre de 2012 a les 00:00
Un conveni signat el 28 de novembre permetrà la contractació d'un tècnic compartit per Calldetenes, Sant Julià de Vilatorta, Tavèrnoles, Vilanova de Sau, les Masies de Roda i Sant Pere de Torelló. L’objectiu primordial és elaborar i redactar els nous plans locals.

El 28 novembre es va signar el conveni de col·laboració entre dotze ajuntaments de la comarca d’Osona i el Consell Comarcal. Va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca; el president del Consell Assessor en matèria de Joventut, Jordi Casals; la consellera delegada de l’Àrea de Serveis a les persones, Elisabet Ferreres, així com també dels alcaldes, alcaldesses, regidors i regidores de joventut dels municipis implicats.

Aquest conveni permet dotar als municipis de personal tècnic especialista en matèria de Joventut per a elaborar, redactar i implementar plans integrals locals de Joventut, així com també executar les activitats i accions previstes enguany i també per a l’any 2013.

El programa que desenvoluparà el tècnic compartit del Bisaura i Orís compta amb una eina de planificació estratègica, el Pla mancomunat del Bisaura i Orís, que des de la unitat territorial formada pels municipis de Montesquiu, Sant Quirze de Besora, Santa Maria de Besora, Sora, Orís i Vidrà s’ha d’anar forjant i desplegant.

El recorregut de dos anys de treball conjunt destinat als 773 joves d’aquests pobles ha despertat el sentit de pertinença i identitat entre els pobles de la vall del Bisaura.

Pel altra banda, aquest any s’inicia el treball entorn al programa Osona Centre que abasta les poblacions de Calldetenes, Sant Julià de Vilatorta, Tavèrnoles, Vilanova de Sau, les Masies de Roda i Sant Pere de Torelló. L’objectiu primordial és elaborar i redactar per a cada un d’aquest municipis un pla local de Joventut que ha de comptar amb un procés de participació i implicació per part del tota la comunitat; els destinataris finals són els 1421 joves que formen part d’aquests pobles.

Cal tenir present que en l’àmbit general l’Administració local d’Osona presenta un dèficit clar de recursos humans i materials que condicionarà les futures propostes d’intervenció en l’àmbit de Joventut i és per això que el Pla Comarcal de Joventut 2009-2012 ja recull com una de les necessitats específiques dels ajuntaments d’Osona la contractació de personal tècnic compartit, en el sentit que un tècnic en itinerància es desplaça entre diversos municipis.

Per aquest motiu i per donar resposta a les necessitats, el Consell Comarcal d’Osona vol impulsar i potenciar al llarg d’aquest mandat la figura del tècnic compartit entre municipis. L’actuació i rol del consell en aquest projecte es d’aixopluc de paraigua en el sentit que la direcció executiva i la feina es farà en cada un dels municipis.

Darrera actualització: 28.05.2018 | 17:43