Calldetenes inicia la implantació de fibra òptica amb la fundació Guifi.net

Dimarts, 14 de maig de 2013 a les 00:00
L'alcalde de Calldetenes, Marc Verdaguer, i el president de la fundació Guifi.net, Ramon Roca, han signat un conveni per estendre una xarxa oberta de fibra òptica al municipi.

La Fundació Guifi.net és una entitat sense ànim de lucre que promou la construcció d'una xarxa de telecomunicacions oberta, lliure i neutral en la qual qualsevol participant és lliure d'utilitzar-la i difondre'n el seu funcionament. En aquests moments força veïns de Calldetenes ja son usuaris de la xarxa de Guifi.net utilitzant radioenllaços.

Actualment el servei ADSL que reben els veïns de Calldetenes per part de les operadores es força deficient, tal com queda palès en l'estudi que fa uns mesos es va fer des de l'ajuntament, mitjançant una enquesta als veïns. (veure notícia)

El projecte que es pensa desenvolupar consisteix en desplegar pel municipi una anella de fibra òptica que cobreixi tot el municipi i que ha de permetre, als veïns que ho vulguin, connectar-se a aquesta xarxa oberta fent-se càrrec cada veí de les despeses de la seva instal·lació.

Es preveu desenvolupar el projecte en 5 fases, i a mesura que cada una d' elles vagi avançant, es contactarà amb els veïns per explicar els detalls del projecte i oferir-los aquest nou servei, pensat tant pels particular com per les empreses.

A tot Catalunya hi ha més de 15.000 nodes actius i comptant els que estan projectats o en construcció n’ obtindríem gairebé 23.000. A tot Europa existeixen gairebé 31.000 nodes, entre els ja actius i els previstos. De fet, l’abast de guifi.net ha creuat totes les fronteres, i ja existeixen nodes actius a Amèrica, i se’n projecten a Àsia o Àfrica.

Per més informació ús podeu consultar la web http:www.guifi.net

Darrera actualització: 28.05.2018 | 17:43