Crònica del ple ordinari de 13 de gener

Dimarts, 14 de de gener de 2020 a les 00:00

La sessió incloïa l’aprovació de les actes de les sessions plenàries del mes de desembre, donar compte dels decrets d’alcaldia i les factures de l’últim mes, l’aprovació provisional de la modificació de l’Ordenança Fiscal Reguladora de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres, i la moció de rebuig a la resolució a la Junta Electoral Central respecte al MH President Torra i l’Eurodiputat Junqueras.

Encetant l’ordre del dia, es van aprovar les actes dels plens de desembre. Seguidament es va donar compte dels decrets d’alcaldia compresos entre el 27 de novembre i 8 de gener, on el portaveu a l’oposició va demanar el motiu pel qual algunes factures es paguen per decret d’alcaldia amb un informe desfavorable d’Intervenció, i va demanar que l’Ajuntament s’adeqüi a la llei, i que aquesta valgui igualment per tothom. L’equip de govern va explicar que s’està treballant per adequar-se progressivament a la normativa, però que les factures, sigui com sigui, s’han de pagar.

En el cinquè punt, referent a la relació de factures, se’n va donar compte sense necessitat d’aclariments o puntualitzacions. En el següent punt, es va aprovar per unanimitat afegir a l’Ordenança Fiscal Reguladora de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres que s’havia aprovat amb anterioritat, bonificacions del 50% per a la re-habilitació de façanes del casc antic, la instal·lació de plaques solars i fotovoltaiques i les actuacions d’habilitació per a persones amb discapacitat.

En el setè punt, es va aprovar també per unanimitat la moció de rebuig a la resolució de la JEC respecte a la inhabilitació del Molt Honorable President de la Generalitat Quim Torra i l’Eurodiputat Oriol Junqueras.

Finalment, en el torn de precs i preguntes, el regidor titular i la regidora suplent d’Esports van recriminar al portaveu d’ERC “l’intent de boicotejar la cursa de La Torronada”, que va negar les acusacions afirmant que “els talls de carrers no seguien la normativa corresponent”, en un intens intercanvi de retrets.

El regidor de Comerç va comentar i mostrar les dades del mercat que l’oposició li havia sol·licitat en el ple anterior. L’oposició també va demanar de poder consultar de seguida que estigui enllestit la liquidació del pressupost 2019 per tal de poder avaluar el funcionament dels serveis i projectes, així com reclamar d’enllestir i aprovar el reglament de Participació Ciutadana pendent.

El ple va concloure amb el regidor d’Ensenyament explicant que aquest dimecres comencen les obres a l’escola bressol per canviar el terra, que duraran un mes i mig i que es duran a terme en tres fases per afectar el mínim possible el funcionament del centre.

 

Darrera actualització: 15.03.2021 | 16:37