Crònica del ple ordinari de 2 de desembre

Dijous, 5 de de desembre de 2019 a les 00:00

En l’últim ple ordinari de l’any s’ha donat compte de la Fase III de l’Avanç POUM, de les recents sentències d’urbanització del Torrental i de la Font d’en Titus, així com la sol·licitud presentada al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya, entre altres temes.

En els primers punts de l’ordre del dia, es va aprovar l’acta dels anteriors plens de novembre i dels pressupostos, així com dels decrets d’alcaldia fins al 22 de novembre. També es va donar compte de la relació de factures, així com l’aprovació de la relació de factures que s’havien de sotmetre a votació.

Seguidament, es va aprovar per unanimitat l’adhesió a l’acord marc de subministrament d’equips d’impressió i multifunció destinat a les entitats locals de Catalunya.

En el setè punt de l’ordre del dia, el regidor d’Urbanisme va donar compte de la tercera fase del projecte d’Avanç POUM, que assentarà les bases pel pròxim Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que es treballarà i desenvoluparà properament. Les aportacions recollides en el procés de participació es van enviar al Departament d’Urbanisme de la Generalitat, que hi ha fet aportacions i n’ha enfocat els documents pel proper POUM.

Durant aquest mes, s’han fet públiques les sentències d’urbanització del Torrental i de la Font d’en Titus. Pel que respecte a la primera, el jutge ha decretat que l’Ajuntament ha de retornar 1.060.000 euros als propietaris afectats i re-elaborar el projecte en base a la sentència. Respecte a la sentència de la Font d’en Titus, en la que l’Ajuntament encara es planteja presentar recurs, ha fallat a favor dels interessos de Sant Julià de Vilatorta. L’Alcalde ha convidat a ERC a les negociacions amb l’Ajuntament de Sant Julià i el Departament de Governació de la Generalitat, que ha acceptat i ha oferit tot el seu suport en aquesta matèria.

En l’onzè punt, s’ha aprovat per unanimitat mantenir el primer dilluns de cada mes per a les sessions ordinàries de plens municipals, com ha estat habitual en els darrers anys.

En el tretzè punt, el regidor d’Hisenda ha donat compte de l’acord assolit amb una entitat bancària per a l’agrupació de diversos préstecs municipals en un de sol per tal de simplificar-ne la gestió i el pagament.

En el següent punt, l’equip de govern ha detallat la sol·licitud presentada per a tenir accés al Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya per a portar a terme diverses actuacions, emmarcades en tres àmbits: Reforma de la Plaça Vella i Carrer Sant Tomàs, soterrament de la línia telefònica a diversos carrers, i la pavimentació del camí a Sant Marc.

En el quinzè punt, els tres grup municipals van aprovar per unanimitat la moció de suport al consum estratègic promogut també per entitats sobiranistes.

Finalment, es va donar pas al torn de precs i preguntes en la que el portaveu d’ERC va prendre la paraula per preguntar sobre diversos temes relacionats amb l’actualitat municipal; la situació del personal a l’Escola Bressol, el consell escolar, la negociació del préstec, el carrer Gran, l’estat de la negociació del conveni laboral del personal municipal, el POUM, l’estat de la calefacció a l’edifici consistorial, la zona esportiva o el local de l’esplai.

Darrera actualització: 15.03.2021 | 16:37