Escola Bressol Municipal L'Esquitx

L’Escola Bressol Municipal l’Esquitx de Calldetenes imparteix el primer cicle de l’ Educació Infantil, de caràcter no obligatori, adreçat a nens i nenes d’edats compreses entre els 4 mesos i els 3 anys d’edat.

L’escola està ubicada en una zona propera al nucli del poble, en un edifici construït en planta baixa i adossat al CEIP Sant Marc. La situació permet fer sortides per l’entorn, passejar per indrets del municipi que són coneguts pels infants i organitzar recorreguts segurs i tranquils per zones diverses. La proximitat amb el l’ Escola Sant Marc ens ofereix consensuar un ventall de possibilitats pedagògiques que desenvolupem de forma conjunta i que es tradueixen en propostes diversificades.

La nostra escola, pròpiament, consta de cinc aules espaioses i lluminoses amb accés directe al pati i una sala polivalent. Gran part del pati és de gespa natural, amb excepció d’una petita part que està pavimentada amb plaques de cautxú. També hi trobem una sorrera, amb una cuina i una caseta de fusta. El pati està equipat amb diferents elements per practicar desnivells i altres elements i mòduls de joc motriu. I, per últim, s’han anat creant espais sensorials i sonors. El pati conté un espai ballat destinat a l’hort.

Línia metodològica

L’escola parteix d’una metodologia activa i significativa, on posa en relleu la figura de l’infant com a protagonista de l’aprenentatge.  Els ambients amb els quals es pretén acompanyar als nens i nenes en aquest procés de creixement, parteix de la lliure circulació coma motor per a la pròpia descoberta i experimentació. Així doncs, són els propis infants els que decideixen a quin ambient volen anar, l’estona que hi volen dedicar i els qui escullen quines cerques fan per donar resposta als propis interessos. Val a dir que, aquesta lliure circulació està emmarcada dins una franja horària concreta al llarg del matí.

L’obertura d’aquests ambients és gradual, respectant el temps d’adaptació dels nens i nenes a l’escola, així com el ritme de desenvolupament personal.

Tots els infants es interactuaran amb els diferents grups per tal de que es puguin relacionar entre ells/es i puguin compartir interessos dins un mateix context d’aprenentatge. Per el grup dels lactants es respectaran els primers mesos de vida tot i que, quan es cregui que estan preparats per circular amb la resta de nens i nenes, es podran afegir a aquesta dinàmica alguns dies a la setmana sempre que l’infant vulgui.

A l’escola podem trobar cinc ambients ubicats a les 5 aules de referència:

  • Ambient d’expressió corporal i dansa
  • Ambient de ciències
  • Ambient de joc simbòlic
  • Ambient de psicomotricitat i construccions
  • Ambient de l’atelier
  • Sala polivalent (espai reservat a propostes de gran volum)

Distribució dels grups

Disposa de dues aules per a cada franja o grup d’edat que estan formats per nenes i nens d’edats homogènies:

  • Grup de P0 (de 4 mesos a 1 any) : 8 nens i nenes.
  • Grup de P1 (d’1 a 2 anys) : 13 nens i nenes.
  • Grup de P2 (de 2 a 3 anys) : 20 nens i nenes.

Consulta el blog oficial de l'escola: lesquitxcalldetenes.blogspot

Carrer Girona, s/n - 08506 Calldetenes
Telèfon: 93 889 17 93
Adreça electrònica: a8059068@xtec.cat
Horari:  
de les 8.30 a les 17h (general) - De 7.30 a 8.30h (extra)
Vegeu situació en el mapa
Darrera actualització: 07.06.2022 | 09:53