Centre de Serveis de Calldetenes

ANAR AL BLOC DEL CENTRE DE SERVEIS (INFORMACIÓ ACTUALITZADA DE L'ACTIVITAT DEL CENTRE)

Història del centre

És una entitat municipal en funcionament des de l’any 1999, que va iniciar l’activitat per iniciativa de l’ajuntament de Calldetenes amb l’objectiu de cuidar la gent gran del municipi. El projecte inicial tenia el nom de “Cuidem la nostra gent gran”.

Des l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament es va creure en un projecte que pretenia oferir diferents serveis en funció de les necessitats de la població. Per fer-ho es va comptar amb el suport del Consultori municipal de Salut i l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament que, amb el gran coneixement que tenen del municipi, van facilitar l’adequació dels serveis a la població.

El servei es va iniciar oferint atenció durant 4 hores els matins. La bona acceptació del servei per part de la població, va fer que el 2004 es donessin a conèixer els serveis que s’oferien a les poblacions veïnes i s’ampliés l’horari dels tallers, passant a oferir 4h d’atenció al mati i 4h d’atenció a la tarda.

La demanda del servei va anar augmentant i el 2005 la Generalitat de Catalunya va recolzar el projecte, com el Primer Projecte Pilot de Catalunya que ofereix una plataforma de serveis i activitats per la gent gran.

Actualment ja fa 7 anys que el centre es va adaptant a les noves necessitats de la gent gran, canviant i adaptant els serveis i activitats a les necessitats de la població de Calldetenes.

El Centre disposa d’un total de 28 persones que assisteixen de forma regular a el centre i unes 80 persones grans que ho fan de forma puntual.

Un servei per ajudar a envellir de forma saludable!

El Centre de serveis

El Centre de Serveis ha estat concebut com un centre integrat a la comunitat, una plataforma proveïdora de serveis on es donen serveis especialitzats adreçats a persones grans del municipi.

L’objectiu del centre és el de satisfer les necessitats de les persones majors de 65 anys.

Persones grans en situació de fragilitat i/o dependència que desitgin romandre a la seva pròpia llar, independentment que es vegin afectades per un deteriorament físic, cognitiu o per una dificultat social que els minvi la seva capacitat d’autonomia per a la realització de les activitats de la vida diària.

Persones grans que necessiten algun dels serveis que ofereix el centre.

El centre també inclou persones menors de 65 anys que a causa d’una situació de dependència necessiten diferents serveis per el manteniment del seu dia a dia.

Oferta de serveis

El centre ofereix 4 tipus de serveis:

 • Servei d’estada: Ofereix una estada diürna de dilluns a divendres amb un mínim de 4 hores al dia, i un màxim de 10h.
 • Serveis ambulatoris o serveis opcionals: són aquells serveis que s’ofereixen de forma individual i opcional a persones que assisteixen al centre, i també a usuaris externs.
 • Servei de Tallers: És un servei per persones grans fràgils, que passen un màxim de 3h a la setmana al centre realitzant un taller com el de psicomotricitat i/o memòria.
  També inclou la realització de tallers adreçats a familiars i/o cuidadors de persones en situació de dependència.
 • Servei d’atenció a domicili: On professionals del centre es desplacen al domicili per oferir un servei de suport i atenció a la persona.

El centre disposa de 28 places d’estada públiques en conveni amb la Generalitat de Catalunya.

L’horari del centre es el següent:
 • Places de 8 hores, de 9 a 17h o de 11 a 19h
 • Places de 4 hores, de 9 a 13h i de 15 a 19h
 • Serveis ambulatoris: prèvia concertació de visita.
 • Servei d’atenció a domicili: prèvia concertació.
 • Tallers: dimarts i dijous matí i tarda.

Plaça Armand Quintana s/n baixos - 08506 Calldetenes
Telèfon: 93 881 62 13
Adreça electrònica: cscalldetenes@gmail.com
Vegeu situació en el mapa
Darrera actualització: 07.06.2022 | 09:49

Imatges

gimnas-centre-de-serveis.jpg hort-centre-de-serveis.jpg