Els grups informen

Els grups informen

IMPORTÀNCIA DE PARTICIPAR

Aquest 2018 s’han fet 2 processos de participació ciutadana, pensem que de molta importància per a Calldetenes. Estem parlant de l’avanç POUM i de l’estudi del Carrer Gran i Avinguda Pau Casals.

En els 2 processos hi hagut participació de veïns i veïnes del poble i la seva opinió ha permès introduir millores en els 2 projectes o plantejaments.

En el primer cas (l’avanç POUM), s’hi ha afegit consideracions sobre el creixement, que no ens ha de fer perdre la identitat i que ha de permetre que els serveis creixin simultàniament perquè res quedi descompassat. En el segon cas, Carrer Gran, gràcies a l’opinió i aportacions de la gent s’ha incorporat una rotonda entre el Carrer Gran i Avinguda Pau Casals.

Són només 2 exemples, però que ens demostren la importància de participar i de dir el què pensem per tal que entre tots puguem decidir el poble que serem. Gràcies a aquestes opinions, que s’han tingut en compte i s’han incorporat, s’aconsegueix que el projecte sigui millor per Calldetenes, al mateix temps que moltes persones del poble poden tenir la satisfacció d’haver ajudat a què sigui així.

Estem convençuts que en el futur, la política municipal tindrà cada vegada més en compte els processos de participació i que es demanarà l’opinió als veïns i veïnes de Calldetenes per altres decisions que s’hagin de prendre. Al final, el qui governa un poble, o un país, és la seva gent, per tant que amb tota lògica és important que es pugui fer amb consens i participació de tots.

Per més que funcionem democràticament amb un sistema en el qual hi ha eleccions cada 4 anys, durant aquest temps hi ha moltes decisions que han de ser consultades i avalades per a la gent. Per aquest motiu pensem que no és suficient anar a votar només quan hi ha eleccions, sinó que és important fer-ho sempre que es pugui. A més a més de la satisfacció que dóna poder ajudar amb la pròpia opinió que el poble sigui més del nostre gust.

El grup de PDeCAT de Calldetenes us desitja:

BONES FESTES DE NADAL I MILLOR ANY NOU 2019!

Grup PdCAT de Calldetenes

 

TEXT PEM-CUP-PA

Amb la vista posada al tancament, la valoració de la gestió anual per part de PEM-CUP és positiva, sobretot atenent al fet de la gran quantitat d’iniciatives que s’han pogut materialitzar aquest 2018.

Aquest any els esforços han estat centrats en els processos participatius oberts relatius als grans projectes que han de portar-se a terme al municipi. Així, destaca la tasca de Participació Ciutadana associada al POUM, que ha estat tinguda en compte de cara als resultats finals de l’Avançpoum que es va votar al ple del passat mes d’agost. D’altra banda, l’altre procés participatiu rellevant al municipi ha estat el del carrer Gran, en el qual la participació del poble ha estat molt significativa i que ha acabat amb la inclusió de moltes de les propostes de la ciutadania al projecte del carrer principal del nostre poble. Els processos participatius tancaran l’any amb la materialització de les bústies de participació ciutadana que aviat veureu al poble.

Pel que fa a la regidoria d’Esports, el treball ha estat constant per consolidar el model de gestió de la piscina iniciat l’estiu 2017, i que ha tingut molt bona acollida. D’altra banda, la nostra gestió s’ha centrat a contribuir en la resolució de les dificultats que impedien acabar el pavelló, una tasca dura que encara continua.

Respecte a la regidoria d’Educació, el 2018 ha tingut com a protagonista l’escola Sant Marc. A la inversió feta a l’estiu a l’aulari de l’edifici de baix, cal sumar-hi des de finals d’estiu el fet que, finalment, el Departament d’Ensenyament ens ha donat els plànols amb el disseny de la que hauria de ser la nova escola Sant Marc: es tracta d’una proposta arquitectònica que resol els desnivells del pati, que remodela del tot l’edifici de baix (adequant-lo a les seves necessitats) i que comunica els dos edificis de forma eficient. Ara caldrà seguir lluitant amb el Departament perquè el projecte que ens han passat es pugui fer realitat: serà una tasca que liderarem per la qual necessitem la voluntat del poble i de totes les mares i pares del centre, juntament amb la Direcció i l’equip de mestres. Estem segures que el nostre esperit de lluita és compartit per tot el col·lectiu de l’escola.

En el que queda de legislatura, serà el moment d’acabar gestions pendents de treball, de fer valoració de l’experiència dels darrers quatre anys i de seguir, com sempre, proposant idees noves i d’esquerres per a Calldetenes de cara a la propera. Estem també treballant en aquesta línia, amb la certesa que som necessàries per al nostre poble.

Grup PeM-CUP de Calldetenes

 

PRESENT I FUTUR

Queden uns mesos per a l’acabament de la legislatura actual. Queden molts reptes per encarar que, de ben segur, hauran de ser entomats els propers quatre anys per l’equip de govern que sorgeixi de les eleccions del maig. La millora de la travessera urbana del Carrer Gran i l’Avinguda Pau Casals perquè passin a ser titularitat del nostre poble, la vertebració d’un municipi urbanísticament sostenible amb l’elaboració del nou POUM, modern, amable i pacífic que convidi a passejar-s’hi, comprar i disfrutar dels serveis que ofereix.

Des d’ERC Calldetenes tenim un model de poble treballat -detectant el que cal potenciar i pensat però el volem compartir amb tothom i que, a la vegada, els veïns i veïnes se’l puguin fer seu, ha de ser de tots i per a tots. Buscar l’equilibri entre el comerç de proximitat i l’accessibilitat als serveis. Potenciar la zona del comerç i evitar-ne la disgregació o el desplaçament, fer que el mercat sigui un atractiu i convertir-lo en un referent compatible amb el que Calldetenes mereix i necessita, etc. Fer poble és això. I l’Ajuntament hi te molt a fer.

Com sempre hem dit des del Grup Municipal d’ERC pensem que la participació ciutadana ha de ser un puntal per construir el Poble, un Calldetenes que ha de ser atractiu pels d’ara i pels que han de venir. Amb consens i amb aportacions de tot arreu. És per a tot això que les converses dels darrers mesos entre la Plataforma Calldetenes Present i Futur i Esquerra Republicana de Catalunya han donat el seu fruit per col·laborar conjuntament en una aliança que pretén ser transversal i inclusiva més enllà del propi partit. La suma d’aquestes forces vol treballar per fer de Calldetenes un poble cada dia millor per totes les seves persones.

Grup d'ERC de Calldetenes

Darrera actualització: 10.01.2019 | 14:09
Darrera actualització: 10.01.2019 | 14:09