Els grups informen

Els grups informen

LLIBERTAT PRESOS POLÍTICS

Ens toca viure una situació que no hauríem volgut mai: viure en un país mancat de llibertat on es posa a la presó les persones per les seves idees. Jordi Sànchez (ANC) i Jordi Cuixat (Òmnium) ja fa més de 6 mesos que són en presó preventiva acusats de delictes que no han comès. Se’ls acusa reiteradament d’uns fets inventats, perquè no hi hagut violència, no hi ha rebel·lió. Molts d’altres els han seguit, i els que no, han hagut d’exiliar-se a l’estranger per no acabar a la presó. Els resultats de les eleccions del passat desembre no es respecten perquè el govern espanyol no vol entendre que hi ha gent que pensa diferent. Aquesta persecució d’idees no és només en l’àmbit estrictament polític sinó que ja ultrapassa altres fronteres. Diferents cantants han estat amenaçats i condemnats per a les seves cançons. Fins i tot se’ns qüestiona el color groc i els llaços que portem per a demanar llibertat i que s’alliberin les persones que injustament estan tancades.

En l’estat espanyol no existeix separació de poders. Els jutges obeeixen les instruccions del govern de Madrid que creu que es pot utilitzar tot per anar en contra d’unes idees, sense entendre que estem davant un problema polític i que s’ha de resoldre de manera política, que vol dir seient i parlant de les coses. El que no ha volgut fer mai el govern del president Rajoy.

Amb tot el que està passant ja no es tracta d’un desafiament dels independentistes versus els unionistes sinó que es tracta d’un desafiament de les persones que estan al costat de la llibertat i de la democràcia versus les persones que pensen que la democràcia és secundària.

Ja n’hi ha prou. Volem viure en un país normal. En un país on tothom pugui expressar les seves idees sense por a represàlies, on s’escolti a les persones i on s’entengui que les lleis són per estar al servei de les persones i no per a perjudicar-les i fer-les-hi mal. Demanem l’alliberament de les persones que estan injustament a la presó i que constantment se’ls estan vulnerant els seus drets. Llibertat presos polítics, exiliats us volem a casa.

Grup PDeCAT de CALLDETENES

 

MOCIÓ PLACETA 1 D'OCTUBRE

El passat 1 d’octubre de 2017 vam complir amb el nostre sentiment català de convertir Catalunya en una estat independent participant i col·laborant en un referèndum, convocat  per la Generalitat de Catalunya,  on tothom pogués expressar lliurement la seva voluntat de ser independents o no.

Davant les càrregues policials, dirigides des del govern espanyol, per evitar que les  persones poguessin manifestar-se lliurement segons la seva intenció de vot  (per a ells era un delicte) els responsables de les meses electorals de Calldetenes van utilitzar l’espai exterior per amagar paperetes compromeses i al final van decidir suspendre les votacions una hora abans per tal d’evitar que la policia nacional o que la guàrdia civil requises les urnes i les paperetes.

Aquests  responsables van recollir totes les urnes i, per aquest espai  exterior situat darrera de l’Ajuntament  i l’Auditori Teatre, es van desplaçar en un local allunyat per tal de fer el recompte de la votació. Van actuar per prudència.

Des d’aquest local exterior es va anar informant als votants de Calldetenes de com anava el recompte periòdicament. Al final van omplir la documentació requerida i una còpia va ser penjada a les portes de l’Ajuntament  per la seva consulta.

Creiem que aquest espai exterior situat darrera de l’Ajuntament i de l’Auditori Teatre hauria d’anomenar-se “ placeta 1 d’Octubre ” en record al compromís que el poble de Calldetenes va tenir en defensa de la independència de  Catalunya.

Per tot això, des de PeM-CUP hem impulsat conjuntament amb les altres forces polítiques municipals aquesta moció per retre-hi homenatge.

Grup PeM-CUP de CALLDETENES

 

EL QUE QUEDA PER FER

A poc més d’un any perquè els ciutadans de Calldetenes siguin cridats a les urnes per renovar la confiança -o enretirar-la- als seus representants locals ens queden molts reptes per entomar. Tenim projectes enquistats i encara empantanegats i alguns que, de cop i volta, han esdevingut absents malgrat haver-se anunciat a bombo i plateret.

El grup d’Esquerra hem intentat ser constructius i no hem esdevingut cap obstacle per les iniciatives del govern municipal. Des del primer dia hem entès que la prioritat era estabilitzar les finances de l’ajuntament evitant, com fos, haver de retallar serveis públics. És en aquest sentit, doncs, que en l’últim ple vàrem fer pública la nostra felicitació a l’equip de govern per haver aconseguit rebaixar substancialment  les càrregues financeres.

Un dels grans projectes que comporten polèmica és la reforma del carrer Gran. Es va començar amb el que semblava un gran entusiasme però a poc a poc, i després d’un procés participatiu en el que s’ha parlat amb els veïns i veïnes, sembla ser que no hi ha cap avenç significatiu que ens faci pensar que es pugui materialitzar aquest projecte. El cas és que no sabem si és un problema merament pressupostari -alguns veïns ens manifesten les seves reticències a que es pagui amb impostos especials i l’Ajuntament tampoc parla clar ni diu com pensa finançar-ho-, tampoc sabem exactament en quina fase està el projecte i si realment ja te una forma clarament definida, etc. Esperem que en això, almenys, hi hagi algun plantejament concret i un pla d’execució determinat i consensuat abans d’acabar el mandat. Seria interessant, però, que l’equip de Govern parli clar també, quines són les seves intencions en aquest tema i si decideix fer-se enrere en els plantejaments inicials que n’informin al Poble.

Finalment, el gran projecte de present i sobretot de futur pel Poble de Calldetenes és l’elaboració del POUM. Feta la presentació esperem que avanci i sigui un Pla autènticament consensuat i participat amb la gent.  Una participació ciutadana que ha de ser honesta i no un mer maquillatge per “fer veure” que s’ha escoltat als veïns. Els calldetenencs/es són els que han de decidir quin poble volen i com el volen. Encarem, doncs, aquest últim any amb esperança i voluntat de seguir construint malgrat una situació que no és gens senzilla.

Construir la República catalana és tasca de tots i totes i comença barri a barri i poble a poble.

Grup ERC de CALLDETENES

Darrera actualització: 30.05.2018 | 09:45
Darrera actualització: 30.05.2018 | 09:45