contactar   |   ES  |   EN  |   FR  |   DE  |    Mida del text     |    Sense estils    |     Versió mòbils  |   
capçalera
escut ajuntament
Ajuntament
de Calldetenes
 Data i hora oficials: 18:53 | 21/04/2018
Crònica del ple ordinari del 9/04/2018

Comparteix:
El ple arrenca amb la presència de llaços grocs en suport als presos polítics, exiliats i encausats entre la tribuna d'assistents.

En primera instància, s’ha votat d’urgència la inclusió en l’ordre del dia d’un punt referent a la ratificació de continuar ingressant els impostos a la Generalitat de Catalunya.

Seguidament s’han aprovat les actes dels plens ordinari i extraordinari de febrer, i el ple ordinari del mes de març. També s’ha donat compte dels decrets d’alcaldia entre les dates de l’1 de març al 31 de març de 2018, ambdós inclosos.

Entrant en l’ordre del dia, s’ha aprovat per unanimitat el cinquè punt referent a l’aprovació de la proposta de fallits per part de l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona. En el sisè punt, la secretària ha explicat que s’ha treballat a consciència el redactat i detallat de dades de l’Ordenança número 16 de l’Escola Bressol, que manté el fons i contingut. S’ha aprovat el punt per unanimitat.

En el setè punt, s’ha aprovat per unanimitat el conveni de cooperació educativa amb la Universitat de Vic per a col·laborar en la formació dels estudiants, per facilitar que un estudiant que havia sol·licitat realitzar les pràctiques a l’Ajuntament, pugui realitzar-les.

El calendari de festius dels municipi per al 2019 també s’ha aprovat per unanimitat establint-los en la segona Pasqua el 19 d’abril i el dia de la Mercè el 24 de setembre. En el següent punt de l’ordre del dia, la secretària ha explicat que amb la modificació de l’aprovació inicial de les bases d’execució del pressupost del 2018 es pretén fomentar el pagament amb targeta, domiciliació o transferència per evitar l’acumulació d’efectiu, que s’estableix com a mètode de pagament únicament per a imports inferiors als 5 euros, excepte per a casos excepcionals. S’ha aprovat per unanimitat per tots els regidors.

En el desè punt, el regidor d’Hisenda ha donat compte de l’estat  d’execució del pressupost del primer trimestre del 2018, destacant que s’està executant segons les previsions.

Seguidament s’han llegit les mocions per a l’alliberament dels presos polítics presentada per l’ACM i en suport a Proactiva Open Arms i per la protecció dels defensors dels drets humans a Colòmbia presentada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que han estat aprovades per unanimitat.

Finalment s’ha aprovat per unanimitat la moció presentada d’urgència de ratificació del pagament dels impostos municipals íntegrament a la Generalitat de Catalunya.

En el torn de precs i preguntes, s’ha explicat el treball realitzat per a facilitar el procés de sol·licitud i justificació de les subvencions per a entitats per a aquest any. Els regidors s’han instat a aprovar una moció en suport de cantats i artistes encausats i en defensa de la llibertat d’expressió. Finalment, l’Alcalde ha explicat breument els passos que s’estan fent en matèria de seguretat ciutadana des de l’Ajuntament per col·laborar amb els Mossos d’Esquadra conjuntament amb altres municipis de la zona, que consistiria en la instal·lació de càmeres de seguretat connectades amb les bases de dades de la policia per a detectar vehicles sospitosos. Ha aclarit però que el projecte serà presentat al ple properament a l’espera de tenir-ne més detalls.

Després d’algunes preguntes del públic sobre temes concrets del municipi, s’ha tancat el ple.

Actualització d'aquest contingut: 11:49:07 10-04-2018ple-ordinari-9-d-abril-2018j.jpeg
ple-ordinari-9-d-abril-2018j.jpeg
ple-ordinari-9-d-abril-j.jpeg
ple-ordinari-9-d-abril-j.jpeg

Ajuntament de Calldetenes
Plaça Onze de Setembre, s/n | 08506 Calldetenes
Tel. Tel. 93 886 31 05 | Fax. 93 889 13 20 |  contactar
Xarxes socials
Amb col·laboració de: