contactar   |   ES  |   EN  |   FR  |   DE  |    Mida del text     |    Sense estils    |     Versió mòbils  |   
capçalera
escut ajuntament
Ajuntament
de Calldetenes
 Data i hora oficials: 03:17 | 28/05/2018
Crònica del ple ordinari del 7/05/2018

Comparteix:
L'ordre del dia inclou donar compte dels decrets d'alcaldia del mes d'abril així com de les factures del mes, donar compte de l'aprovació de la liquidació del pressupost 2017, de l'obtenció del segell InfoParticipa, entre d'altres.

L’Alcalde dóna la benvinguda a regidors i públic, i abans d’entrar en l’ordre del dia, proposa d’incorporar una moció d’urgència que es tractarà en darrer terme. Donant compte dels decrets d’alcaldia, a petició de regidors, el consistori en detalla tres punts. Respecte a una de les sentències judicials resoltes, s’explica que se’n donarà compte en el proper ple de manera conjunta amb dues sentències més relacionades per donar-ne una explicació global, ja que tenen sentit com a conjunt. L’Alcalde també ha explicat la despesa per arreglar l’extractor del Bar de l’Auditori Teatre a causa dels problemes d’olors que portava el seu funcionament deficient, tal com havien demanat els responsables del propi equipament. També s’ha aclarit el funcionament de l’atorgament de places per a les parades de Sant Jordi, que s’atén a dos criteris, el respecte a l'ubicació de la parada en anys anteriors, i l’ordre de sol·licitud.

Respecte a la relació de factures del mes d’abril, queden explicitades i clares per a tots els regidors i no queden dubtes a comentar. En el cinquè punt, la Secretària explica que la proposta d’aprovació inicial DUPROCIM Calldetenes consisteix en aglutinar en un sol document per a tal de simplificar-ne la consulta i gestió dels protocols d’emergències i situacions de risc municipals, que s’aprova amb la unanimitat de vots a favor dels regidors.

També s’aprova per unanimitat el següent punt, la nomenclatura ‘Espai 1 d’octubre’ per a l’espai exterior darrere de l’Ajuntament en homenatge i reconeixement a la jornada històrica viscuda la tardor passada.

En el setè punt, el regidor d’Urbanisme presenta els plecs de clàusules que han de regir la licitació del Pavelló Municipal. En destaca que aquesta vegada la licitació és pel conjunt d’obres restants fins a la posada en marxa de l’equipament, per valor de 910.750’52 euros, i que es donarà un alt valor a les millores tècniques que puguin aportar les empreses aspirants. Es preveu que les obres comencin a mitjans de juliol i que s’estenguin uns vuit mesos. Aquest punt s’aprova amb el vot a favor de PdCAT i PeM-CUP i l’abstenció, en la línia del que ha anat manifestant el grup respecte del projecte, dels regidors d’ERC.

Seguidament el regidor d’Hisenda, dóna compte de l’aprovació de liquidació de l’exercici 2017 que en destaca la reducció de l’endeutament del Consistori que està marcant aquest àmbit al consistori i la creació d’una comissió de comptes amb representants dels tres grups polítics municipals, per a decidir a què es destinaran els romanents del pressupost de l’exercici anterior.

El regidor de Comunicació i Turisme, dóna compte de l’obtenció del segell InfoParticipa a la qualitat i transparència de la comunicació pública local, atorgat per la Universitat Autònoma de Barcelona que reconeix la tasca en aquesta matèria en l’administració local a Catalunya, situant a Calldetenes, un any més, a l’avantguarda en aquest àmbit. També ha explicat que de cara l’any vinent, es continuarà treballant en aquesta direcció per millorar tot el que estigui al nostre abast per a facilitar la comunicació i promoure la relació amb la ciutadania a través de la informació. Finalment, també ha fet públic que durant aquest mes s’inaugurarà una nova web municipal més atractiva i navegable.

L’Alcalde ha donat compte de la sentència 105/2018 que ha estat favorable a l’Ajuntament en relació a la reclamació feta en relació a les obres a Comsalser.

Llavors s’han llegit les mocions presentades per ERC i PeM-CUP respectivament, sobre la sentència de “La Manada”, que ha instat a treballar també a nivell local per eradicar aquesta problemàtica, i la moció de suport als CDR’s davant la persecució judicial i policial de l’estat. Totes dues han estat aprovades per unanimitat.

Finalment, en el punt de mocions d’urgència, s’ha donat compte dels 710.475’75 euros de romanent d’inversió del pressupost 2017. Amb el que s’ha agraït l’assistència del públic i s’ha tancat el ple.

 

 

 

Actualització d'aquest contingut: 11:42:54 09-05-2018whatsapp-image-2018-05-08-at-113635j.jpeg
whatsapp-image-2018-05-08-at-113635j.jpeg
Ajuntament de Calldetenes
Plaça Onze de Setembre, s/n | 08506 Calldetenes
Tel. Tel. 93 886 31 05 | Fax. 93 889 13 20 |  contactar
Xarxes socials
Amb col·laboració de: