contactar   |   ES  |   EN  |   FR  |   DE  |    Mida del text     |    Sense estils    |     Versió mòbils  |   
capçalera
escut ajuntament
Ajuntament
de Calldetenes
 Data i hora oficials: 04:26 | 23/03/2018
Crònica del Ple ordinari del 2 d'octubre de 2017

Comparteix:
Els tres grups municipals varen tancar la sessió plenària amb la lectura de manifests de rebuig a la violència exercida pels cossos de l'Estat durant la jornada democràtica de l'1 d'octubre.

Un cop aprovada l’acta del Ple del mes de setembre, es va procedir a resoldre els dubtes dels regidors en relació als decrets d’alcaldia. A resposta d’ERC Calldetenes, des de la regidoria d’Educació es va explicar que les dues treballadores de l’Escola Bressol van ser readmeses amb les condicions pactades i amb havent renunciat a les indemnitzacions. D’altra banda, la directora readmesa va renunciar al càrrec, sense incidència de l’Ajuntament, i el claustre va decidir continuar amb el model de direcció assembleària establert el curs passat.

En la primera votació, es va aprovar l’increment salarial de l’1 % al personal laboral i funcionari de l’Ajuntament de Calldetenes a efectes de gener de 2017. En aquest sentit, es va recordar que es continua treballant per tal de tancar el conveni dels treballadors, en el que es vol millorar les condicions i sous d’aquests d’acord amb les seves responsabilitats.

Seguidament, es va ratificar el decret d’alcaldia pel qual es prorroga el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Calldetenes, el Consell Comarcal d’Osona i l’Associació per a la Defensa dels Animals d’Osona. Aquest conveni per a la recollida i acollida d’animals de companyia abandonats o perduts, es va signar al 2012 i es renova any a any. Des de la regidoria de Serveis es treballa per trobar una alternativa viable més econòmica per tal d’oferir aquest servei obligatori. Tot i així, des de que es va comprar el lector de xips, hi ha hagut un gran estalvi ja que s’ha pogut retornar molts animals als seus propietaris sense haver de fer ús del conveni.

El punt 5 es va retirar de l’ordre del dia per tal de modificar el projecte de la fase 2 del pavelló municipal. Així, s’ampliarà amb la inclusió de part de les instal·lacions i es licitarà en un mateix concurs, ja que es disposa del finançament. En aquests moments, s’està avançant amb la carcassa i els tancaments exteriors del futur equipament municipal.

En el següent punt, es van aprovar per unanimitat les bases reguladores per a l’atorgament de beques per a la realització d’activitats esportives i l’obertura de la convocatòria. El regidor d’Esports va explicar que els ajuts segueixen la línia del 2016, quan es van modificar les bases per poder concedir les beques en funció de les necessitats específiques de cada família.

Finalment, es va donar compte de dues sentències favorables a l’Ajuntament de Calldetenes. La primera, fa referència a la reclamació de la divisió de béns i drets derivada de la segregació de la Font d’en Titus. Amb la darrera sentència, la justícia condemna a l'Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta a pagar 652.695,20 € a l'Ajuntament de Calldetenes. La segona sentència, desestima el recurs presentat per l’empresa Arimany i Piella, SL i se l’hi imposen les costes. En aquest cas, l’Ajuntament hauria de rebre uns 34.000 € per compensació d'incompliment de contracte en la recollida d'escombraries.

Aquest Ple ordinari d’octubre, es va tancar amb una moció i la lectura de diversos manifests per part dels tres grups municipals. Amb els textos es va mostrar el rebuig a la violència exercida pels cossos policials de l’estat durant la jornada del referèndum de l’1 d’octubre, també es va mostrar la solidaritat amb totes les persones ferides i amb els municipis danyats. 

Actualització d'aquest contingut: 14:06:08 04-10-2017ple-2oct2017.jpg
Ple 2 octubre 2017
Ajuntament de Calldetenes
Plaça Onze de Setembre, s/n | 08506 Calldetenes
Tel. Tel. 93 886 31 05 | Fax. 93 889 13 20 |  contactar
Xarxes socials
Amb col·laboració de: