contactar   |   ES  |   EN  |   FR  |   DE  |    Mida del text     |    Sense estils    |     Versió mòbils  |   
capçalera
escut ajuntament
Ajuntament
de Calldetenes
 Data i hora oficials: 03:03 | 28/05/2018
Els grups municipals informen

Comparteix:

Publicacions períodiques dels grups municipals que integren el consistori de Calldetenes.

 

Desembre 2017

21D: VOTA PUIGDEMONT, VOTA JUNTS PER CATALUNYA

Anar a votar mai no havia estat tan important, el proper 21 de desembre tenim unes eleccions en les que ens ho juguem tot. Cal triar entre democràcia o repressió, cal triar entre els partits sobiranistes catalans o els partits del bloc del 155, entre uns partits que defensen que els catalans i catalanes ens podem expressar lliurement per decidir el nostre futur o uns partits que diuen que no hi tenim dret i que no han condemnat ni demanat perdó per la violència que vàrem veure el passat 1 d'octubre.

 

En aquestes eleccions es posen en joc els mateixos principis de la mateixa democràcia. No es pot permetre que en virtut de la democràcia se'ns prohibeixi la llibertat d'expressió i es jugui amb els nostres drets fonamentals. En aquests darrers dies hem vist de tot: gent honrada a la presó per defensar unes idees, prohibicions de tot tipus (fins i tot del color groc), amenaces, cops de porra per evitar que la gent pugui dir el què pensa, entre moltes d'altres injustícies. Ja n'hi ha prou!

 

La millor manera de defensar les nostres institucions i el nostre país és restaurar el govern legítim que hi havia a la Generalitat de Catalunya abans que Espanya l'anul·lés amb l'aplicació del 155.

 

Per això la millor opció és votar el nostre president, Carles Puigdemont, per dir ben fort i ben clar que a Catalunya triem els catalans, i que el què vàrem fer l'1 d'octubre va ser un referèndum. El proper 21D vota PUIGDEMONT, vota JUNTS PER CATALUNYA!

 

I com que a continuació de les eleccions ja estarem en festes nadalenques, el grup de PDC Calldetenes us desitja unes felices festes de Nadal i un millor any nou 2018!

 

 

DEMPEUS

Des de PEM-CUP-PA volem dedicar aquest espai, tradicionalment reservat a la nostra assemblea, al poble de Calldetenes.

 

Volem destacar i agrair la mobilització de la societat calldetenenca en defensa de la República Catalana a través de totes les iniciatives que ha anat portant a terme els darrers temps.

 

A l'hora de votar el dia 1 d'octubre, molts calldetenencs i calldetenenques van dormir a l'edifici de l'Ajuntament per preservar-ne l'obertura i fer que el poble pogués votar. Aquelles mateixes persones, i la resta que s'hi van sumar, ja no es van moure de dins del Consistori i de la plaça 11 de setembre durant tot el dia, una jornada electoral festiva, pacient, cívica i lluitadora que s'acabava, amb aplaudiments al final del dia, ja fosc, un cop es va llegir el recompte final de vots.

 

El poble de Calldetenes també va estar representat per un bon nombre de joves del poble que van desplaçar-se fins a Puigcerdà durant la vaga general del dia 3. Allí, juntament amb altres persones d'altres pobles i ciutats, van tallar les vies d'accés al nostre país i ens van representar en la defensa de la República. Els murals que ara mateix podem veure pintats al carrer Verge de la Mercè i el taller de llaços que ara alguns portem penjats són també iniciatives que han sorgit a nivell popular des de Calldetenes.

 

D'altra banda, no hem d'oblidar la tasca que setmana a setmana fa el CDR de Calldetenes, que es reuneix els dilluns/dimarts cada setmana a les 21h davant l'Ajuntament per promoure nous actes en defensa de la República des del nostre poble.

 

Finalment, no podem deixar d'agrair les persones de Calldetenes que van desplaçar-se a Brussel·les a fer sentir la veu del nostre poble, per fer costat i donar caliu al nostre president i consellers exiliats. Reconèixer l'esforç i a les persones que dia a dia, des de la nostra localitat, segueixen lluitant per la República, per la Independència i per la Llibertat davant d'una Espanya repressora i retrògrada.

 

 

 

LES URNES DEL 21D

Les últimes setmanes a Calldetenes i a la resta del nostre país el poble va donar una lliçó. Una lliçó de dignitat i de fermesa en defensa dels

drets civils i col·lectius. La gent acampant als Ajuntaments, col·legis i altres locals de votació i sense cap queixa sobre el cansament ni el fastiqueig, el nostre govern utilitzant astúcies per a intentar protegir el mandat amb el que

s'havia conjurat i fer que la gent pogués exercir el dret a vot, centenars de persones ocupant centres per esdevenir massa crítica de resistència passiva, en definitiva, un poble fent una autèntica revolució pacífica en ple segle XXI.

 

Convençuts que persistir és guanyar el poble de Catalunya va convertir el que hauria de ser normal en una democràcia en una victòria esclatant de la legítima defensa. Una demostració, als ulls del món, de la nostra existència i de que estem conjurats a persistir mal els pesi als que ens voldrien veure abatuts, represaliats, vençuts. Els plors dels que van viure amb impotència els embats de la força violenta de l'estat espanyol van acabar esdevenint plors d'esperança a mesura que va avançar el dia. Fins i tot a Calldetenes, lloc on sortosament les forces violentes no van arribar a venir, el poble

va mantenir-se unit i ferm.

 

Les nostres institucions no poden mostrar-se passives davant d'aquest atac que va rebre el país i de ben segur que no ho faran. El Parlament i el Govern ha d'elevar a les més altes instàncies mundials els abusos de poder i els soscavament dels drets humans que l'estat espanyol ha estat exercint sobre la ciutadania de Catalunya (per cert, fins a nova ordre, també som la seva ciutadania) i, a la vegada, treballar per complir amb el mandat que la ciutadania va donar-nos ahir. Estem segurs que així serà i serà en breu. La independència es proclama i es defensa. El 21D serà l'assalt que hem de guanyar per restituir les institucions usurpades, el referèndum que Espanya no s'ha atrevit a fer i el màxim al que, per ara, els han pogut obligar sense que sembli una humiliació. El nostre infern són les seves presons, convertim les urnes del 21D en el seu.

 

En paraules del president màrtir estarem cadascú al seu lloc i Catalunya al cor de tots. Gràcies Calldetenes, gràcies al Poble. Som i serem vida. Som i serem lliures.

--------------------------------------------------------------------------------------

Juliol 2017

Hem creuat l’equador: ja hem passat mitja legislatura

L’alcalde s’hi referia en la seva salutació, ja hem passat mitja legislatura des de les darreres eleccions municipals i és bon moment per veure on estem. Per aquest motiu pensem que és oportú recordar una dada que hem conegut fa pocs dies. L’any 2016 ha estat el primer any en molts que l’Ajuntament ha pogut tancar l’exercici amb un endeutament per sota el 110 %. Pensem que és una bona notícia que s’ha d’explicar. Continuem tenint un endeutament alt que dificulta poder fer moltes coses però, si tenim present que venim del 180 %, llavors ja es veu diferent. Anem per bon camí.

Continuem tenint en la urbanització de El Torrental el motiu principal d’aquest endeutament tan alt. La urbanització continua parada per culpa del judici i aquest fet fa que l’Ajuntament no pugui cobrar els diners de la urbanització que el poble ja ha avançat. Quan això es solucioni, l’endeutament municipal podrà reduir-se de manera molt important.

Amb aquesta situació, el què l’Ajuntament ha pogut fer és anar acabant les obres que estaven a mitges abans d’obrir-ne de noves. Estem parlant de l’institut, la variant i ara l’última gran obra: el pavelló esportiu. Són obres destacades i necessàries per al nostre poble, que amb el temps s’aniran posant en valor i justificaran la seva necessitat i importància per a Calldetenes.

Però al mateix temps que estem treballant el present, és important mirar endavant i preparar bé el futur. Demanar l’opinió a tots sobre com ha de ser el poble després de la variant i sobre com ha de ser el carrer Gran i l’avinguda Pau Casals, és començar-se a preparar per als propers anys. Aquest projecte serà la propera obra important que es farà a Calldetenes i convé fer-ho bé: amb la participació de tothom i no començant fins que disposem del finançament necessari per poder-la fer i hagi millorat la situació econòmica de l’Ajuntament.

Aquesta és la nostra reflexió emmarcada en aquests mesos de mitja legislatura 2015 – 2019.

El grup municipal del PDeCAT de Calldetenes us desitja un bon estiu!!

 

 

VALORACIONS A L’EQUADOR DE LA LEGISLATURA

L’assemblea PEM-CUP arribem a l’equador de la legislatura en el context de pacte de govern amb PDCAT. Partíem d’un pacte anterior, al qual l’assemblea vam voler donar continuïtat, en per la bona tasca que havien portat a terme els dos regidors anteriors i perquè teníem clar que la majoria absoluta del PDCAT de Marc Verdaguer no s’havia construït solament amb la tasca portada a terme pel seu partit, sinó que havia estat gràcies a l’esforç compartit – cosa que el batlle va entendre molt bé convidant-nos a formar-ne part.

La lluita i el treball d’un partit petit però fort com el nostre no sempre és visible i no sempre arriba al poble. Això no vol dir que no treballem, i molt, cada dia, al contrari: durant aquests dos anys el treball del partit ha estat constant. D’una banda, la tasca de l’assemblea durant la legislatura és dotar els regidors del criteri del grup pel que fa a aspectes específics de la gestió de les seves carteres, donar forma al criteri de poble de PEM-CUP i transmetre-ho al poble mitjançant l’Infopoble. L’assemblea es reuneix mensualment abans dels plens per consensuar el sentit de vot de les diferents propostes que s’eleven al ple.

Pel que fa a la tasca dels regidors/es, en aquesta legislatura PEM-CUP té tres regidories delegades: Educació, Esports i Participació Ciutadana. Correspon als regidors/es de gestionar els serveis de cadascuna d’aquestes àrees, així com mirar de millorar-les en els diferents aspectes en un horitzó limitat que dura quatre anys.

Pel que fa a la gestió de cadascuna de les àrees, passats dos anys i malgrat els errors, encerts i aprenentatges que encara hi estem fent, ens sentim satisfets de les tasques portades a terme: a l’espera del resultat final, tot el poble valora molt positivament les intervencions que s’han fet a l’àrea d’esports tant pel que fa a la remunicipalització de les piscines, que s’han renovat. També és positiva la gestió de la zona esportiva, que en entrar es trobava tancada i ara iniciarà temporada amb dos clubs locals. D’altra banda, hi ha hagut bona acollida de les campanyes de sensibilització per un esport responsable i saludable. En l’àrea d’Educació, malgrat la sentència judicial que s’acaba de produir, a nivell de poble la valoració del curs escolar 2016/17 a l’escola bressol ha estat molt positiva, tant pel que fa a l’àmbit pedagògic, com pel que fa al docent i familiar. Destaquem els projectes en conjunt entre els diferents centres educatius del poble que s’han activat en el Consell Municipal d’Educació i que podreu veure materialitzats els pròxims dos anys. També volem esmentar l’enfocament cap a les famílies del poble en la tria dels recursos educatius que provenen de Diputació de Barcelona, que s’han volgut centrar a dotar els pares i mares de recursos per sumar a l’educació dels seus fills/es. Finalment, la regidoria de Participació Ciutadana ha portat a terme la seva primera gran acció amb els debats i consulta sobre el carrer Gran, que estan ja en fase de conclusió i donar resposta individual als veïns/es consultats/des. Ens queda ara activar les bústies de participació al carrer i la Participació Ciutadana del POUM.

Creiem que tot el poble ha de ser conscient que la coalició ha estat fent un gran treball les darreres legislatures: servir al poble entrant a un consistori endeutadíssim, amb dinàmiques de treball molt complexes i amb problemes molt greus en totes les àrees heretats d’una mala gestió anterior no és gens fàcil. Estem segures que, en uns anys, el poble podrà valorar l’esforç que estem fent dia a dia.

Des de PEM-CUP seguim fent poble, no només en les nostres àrees, sinó contribuint a l’esperit crític i activament en totes les tasques que sorgeixen a l’Ajuntament. Seguim!

 

PARTICIPACIÓ CIUTADANA A PROVA.

Quan ens vam presentar a les eleccions un dels temes que ens interessava era acostar realment la política al poble perquè creiem que la política municipal s’ha de fer no només per a la gent del poble sinó amb la gent del poble.

Amb aquesta intenció hem estat col·laborant en la redacció del reglament de participació ciutadana, un reglament que està gairebé a punt però que no s’ha acabat de tancar. Esperem que l’equip de govern en promogui el tancament aviat.

En la primera prova, el projecte del C.Gran/Av.Pau Casals/C.Blanqueig, hem passat a la pràctica sense tenir la teoria ben tancada i creiem que, com a mínim, es bo analitzar com ha anat.

En primer lloc volem agrair molt la participació del poble. En general tots anem enfeinats i costa arribar a tot arreu; venir a les reunions pot suposar un esforç que des d’ERC no ens cansarem d’agrair perquè el considerem imprescindible.

Per part nostra vam demanar que quan es fes el procés de participació ciutadana el projecte no estigués tancat, que no fos la presentació del que es faria, sinó una base a partir de la qual tothom pugués dir-hi la seva i així s’ha fet. L’oportunitat s’ha tingut i això ho valorem molt en positiu.

Ara bé, com a mínim hi ha dos punts que nosaltres els hauríem plantejat diferent: hem trobat a faltar una visió global i transparència en la part econòmica.

Per què calia una visió global? Doncs perquè quan es proposa remodelar l’artèria principal de Calldetenes no s’afecta només tres carrers, sinó que té conseqüències per al conjunt del poble i cal analitzar-ho i explicar-ho de manera global: les circulacions de vehicles (durant i després de les obres) i la ubicació de les zones d’aparcament (què haurem de fer per arribar a casa o anar a comprar); les zones de càrrega/descàrrega; la possibilitat de fer un carril bici que enllaci la ruta dels molins amb Sant Llàtzer,... analitzar i explicar el conjunt podia haver ajudat als veïns a entendre l’afectació real del projecte, avantatges i inconvenients.

I per què calia ser clars amb el tema econòmic? Doncs perquè un projecte com aquest val molts diners i entenem que, quan es planteja, s’ha de tenir previst qui el pagarà; si una part la pagarà l’ajuntament s’ha de saber si la pot assumir o si això generarà un endeutament excessiu.

Acostar la política al poble també va d’això, de posar les cartes (totes) sobre la taula.

----------------------------------------------------------------------------

Abril 2017

Processos de participació ciutadana

Aquests dies s’estan fent reunions aActualització d'aquest contigut: 17:06:05 13-03-2018 enviarEnviar     imprimirimprimir


Ajuntament de Calldetenes
Plaça Onze de Setembre, s/n | 08506 Calldetenes
Tel. Tel. 93 886 31 05 | Fax. 93 889 13 20 |  contactar
Xarxes socials
Amb col·laboració de: