contactar   |   ES  |   EN  |   FR  |   DE  |    Mida del text     |    Sense estils    |     Versió mòbils  |   
capçalera
escut ajuntament
Ajuntament
de Calldetenes
 Data i hora oficials: 19:10 | 21/04/2018
Avisos vigents per a la població

Comparteix:

Comunicats de previsió de llindar d'ozó

El web de l'Ajuntament de Calldetenes publica a través d'aquesta secció els comunicats de la Direcció General de Protecció Civil en referència a les previsions de superació del llindar d'ozó troposfèric. Aquestes inicidències són informades puntualment pel Servei de Vigilància i Control de l'Aire per tal de poder avisar i recomanar a la població sensible (malalts de cor i de pulmó, així com a les persones amb altres malalties, infants i gent gran) que eviti fer esforços físics a l'aire lliure durant temps prolongat mentre dura la incidència ambiental.

Així mateix es pot realitzar un seguiment concret de la situació dels nivells d'ozó troposfèric a Catalunya a
http://www.gencat.cat/mediamb/qaire/ciozo.htm o bé seguir-la via twitter amb l'etiqueta #ozó.

17/07/2014 17:33
Avís de superació del llindar d'ozó troposfèric a Vic i Manlleu (Osona)
  • Es recomana a gent gran, infants i gent amb malalties respiratòries que evitin fer esforços físics a l'aire lliure durant temps prolongat
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès aquesta tarda un avís per superació del llindar d'ozó troposfèric a la zona de la Plana de Vic (Osona), concretament als punts de mesurament de Vic i Manlleu (Osona).
 
L'avís s'ha emès en base al comunicat de la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l’Aire, de què s'ha superat, entre les 15.00 i les 16.00 hores, el llindar d’ozó troposfèric per sobre dels 180 micrograms per metre cúbic a Osona. Concretament, s’ha arribat a un valor de 190 mg/m3 a Vic i 185 a Manlleu.
 
En les àrees on se supera el llindar, és possible que part de la població sensible (malalts de cor i de pulmó, persones amb altres malalties, infants i gent gran) presenti símptomes de malestar, afectacions respiratòries i/o irritacions oculars i de gola. Amb tot, no es tracta d’una situació de risc elevat, sobretot per la ciutadania en general.
 
En cas de superació del llindar, es recomana com a prevenció que les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica (persones amb problemes respiratoris, gent gran i nens petits) evitin realitzar esforços físics a l'aire lliure, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es realitzen entre les 12h i la 18h. En cas de superació del llindar d'alerta aquesta recomanació s'estén a tota la població.
 
Trobareu més informació sobre l’ozó troposfèric al web www.gencat.cat/interior/atmosfera i seguir-la via twitter amb l'etiqueta #ozó.

EINES D’INFORMACIÓ A LA CIUTADANIA PER AFAVORIR LA SEVA AUTOPROTECCIÓ DAVANT ELS INCENDIS FORESTALS


Tots som conscients que el nostre territori pateix tot l’any risc d’incendis forestals i que
aquests poden afectar la nostra població de forma significativa.Cal propiciar un bon coneixement entre els ciutadans de l’existència d’aquest risc en el nostre entorn i de les mesures tant de prevenció com d’autoprotecció que cal adoptar per afrontar-lo.

Prevenció davant de possibles incendis          consells-multimedia_INFOCAT.png

 

COMUNICAT D'ACTUALITZACIÓ DE L'AVÍS DE L'INUNCAT (20/05/2014)


Es comunica que, en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, es manté el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) en fase d’Avís.


Es preveu per avui un episodi d’intensitat de pluja a partir de les 14 hores d’avui que es preveu que afecti a les comarques de Osona (Cat. Central), Ripollès i Garrotxa (Girona), fins a les 20 hores, i de les 20 hores a les 8 hores demà a les comarques del Pirineu, Pre-Pirineu, i del Litoral de les demarcacions de Girona, Barcelona i Tarragona. Es preveu que es pugui superar el llindar de 20 mm en 30 minuts. Aquest episodi es preveu molt variable, i la distribució geogràfica serà de caràcter local.


La pertorbació mediterrània reactivarà els ruixats entre el vespre i nit al prelitoral nord,
Serralada Transversal i Prepirineu Oriental. Entorn al Montseny es poden formar tempestes fortes. Les regions amb més probabilitat de ruixats forts són el Baix Ripollès, interior de la Selva, Cabrerès, Lluçanès, Plana de Vic, Vallès Oriental i Moianès.


Pel que fa a demà es preveu un episodi d’intensitat de pluja a partir de les 14 hores i fins les 02.00 hores de dijous que es preveu que afecti a les comarques del Pirineu i Pre-Pirineu de Lleida i Ponent movent-se fins a l’altiplà central de cara al capvespre; a causa d’una segona línia d’inestabilitat que creuarà. Es preveu que es pugui superar el llindar de 20 mm en 30 minuts, i la distribució geogràfica serà de caràcter local.


Hi ha dues zones amb més acumulació de pluja: per una banda, entre el Pirineu oriental i el Pre-litoral nord, on poden enregistrar-se entre 20 i 40 litres. I per altra banda, al vessant sud del Pirineu Lleidetà (Alta Ribagorça, Vall Fosca, Montsec i Baix Pallars Sobirà); on poden sumar-se també entre aquests 20 i 50 litres per metre quadrat.


En qualsevol cas, no és una situació meteorològica que pugui ocasionar problemes ni una situació crítica en aquestes comarques. Segons informacions de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, la susceptibilitat de fusió del mantell nival és baixa.
 

Material de protecció civil per a nens (maig 2014)Avís de situació meteorològica de risc per Pluja (28/09/2012)

Protecció Civil posa en Prealerta el pla INUNCAT per la previsió d'un front que escombrarà el país de sud a nord a partir de la propera matinada

Els ruixats podran afectar demà tot el territori i, al litoral, les precipitacions podran anar acompanyades de mala mar i fortes onades que afectin les platges
La DGPC demana extremar la precaució en la conducció en les zones afectades per les pluges


Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès, aquest migdia, una Prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) derivada de les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), de risc per pluges intenses que escombraran el país de sud a nord a partir de la propera matinada i durant tot el dia de demà.

Segons l’avís de l’SMC, els ruixats, que poden ser d’intensitat superior als 20 l/m2 en 30 minuts, aniran acompanyats de tempestes locals. Inicialment les precipitacions afectaran la demarcació de Terres de l’Ebre i amb el pas de les hores s’estendran cap al nord i seran generals. Demà s’espera que els xàfecs vagin acompanyats puntualment de calamarsa i que s’acumulin quantitats d’aigua entre 50 i 100 mm.

Paral·lelament l’SMC ha emès un avís de risc per estat de la mar amb onades que puguin superar el llindar dels 2,5 metres (maregassa). Hi haurà mar de fons de l’est i nord-est i el vent de component est bufarà amb ratxes fortes.

Avui al vespre (20h a 2 de la matinada), s’esperen possibles ruixats a Baix Ebre, Montsià i Terra Alta. Durant la nit, s’estendran les pluges a Alt i Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Garrigues, Priorat, Ribera d’Ebre, Segrià i Tarragonès.

Al matí (de 8 a 14 hores), hi ha més probabilitat que plogui a les comarques de Terres de l’Ebre (Ribera d’Ebre); Tarragona (Alt i Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat) ; Barcelona (Alt Penedès, Vallès Occidental i Vallès Oriental); Catalunya Central (Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès); Lleida (Garrigues, Noguera, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell); Girona (Garrotxa, Gironès, Pla de l’Estany, Ripollès i Selva); Alt Pirineu i Aran (Pallars Jussà). Amb menor probabilitat s’esperen ruixats a l’Alt i Baix Empordà (Girona); Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Sobirà i Vall d’Aran (Alt Pirineu i Aran); Baix Ebre, Terra Alta i Montsià (Terres de l’Ebre); Baix Penedès i Tarragonès (Tarragona); Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme i Garraf (Barcelona).

Demà s’actualitzarà la previsió de risc amb nova informació.

La Direcció General de Protecció Civil recomana als ajuntaments netejar embornals que puguin estar plens de pols o fulles seques i a la ciutadania que vigili que els desguassos a terrats o patis interiors de les cases estiguin nets de fulles seques, terra o pols.

També es recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció (Consells per a l'autoprotecció en cas d'emergència).


Previsió pel dijous 30 de agost de 2012
Nivell 1
[ Nivell 1: Situació de risc Nivell 2: Situació d'alt risc ]
Comunicat emès el dimecres 29 de agost de 2012 a les 08:30 T.U.
Superació del llindar: intensitat de pluja superior a 20 mm en 30 minuts
Grau de probabilitat (més del 70%: molt probable / entre el 30% i el 70%: probable / entre el 10% i el 30%:
possible) de superació del llindar i comarques afectades en cada període:
Període de 02 a 08 hores (00 a 06 T.U.)
Molt Probable:
Probable: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Vall d'Aran
Possible: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrigues, Pla
d'Urgell, Priorat, Segarra, Segrià, Solsonès, Tarragonès, Urgell

Període de 08 a 14 hores (06 a 12 T.U.)
Molt Probable:
Probable: Alt Camp, Alt Penedès, Alt Urgell, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Penedès, Berguedà, Cerdanya,
Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pla d'Urgell, Priorat, Ripollès, Segarra,
Solsonès, Tarragonès, Urgell
Possible: Alta Ribagorça, Baix Ebre, Baix Llobregat, Barcelonès, Garrotxa, Maresme, Montsià, Osona,
Pallars Sobirà, Ribera d'Ebre, Segrià, Terra Alta, Vall d'Aran, Vallès Occidental, Vallès Oriental

Període de 14 a 20 hores (12 a 18 T.U.)
Molt Probable: Alt Camp, Anoia, Bages, Baix Camp, Conca de Barberà, Garrotxa, Osona, Ripollès,
Tarragonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental
Probable: Alt Empordà, Alt Penedès, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Berguedà,
Garraf, Garrigues, Gironès, Maresme, Pla de l'Estany, Priorat, Segarra, Selva, Solsonès, Urgell
Possible: Alt Urgell, Cerdanya, Noguera, Pallars Jussà, Pla d'Urgell, Ribera d'Ebre, Segrià
Període de 20 a 02 hores (18 a 24 T.U.)
Molt Probable:
Probable: Alt Camp, Alt Penedès, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf, Maresme, Tarragonès,
Vallès Occidental, Vallès Oriental
Possible: Anoia, Bages, Baix Camp, Conca de Barberà, Osona, Priorat, Selva

Cal recordar les següents recomanacions:
o Estigueu atents a la informació meteorològica i als avisos que fa el Centre de
Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).
o Assegureu-vos que les clavegueres, els embornals, els possibles passos d'aigua,...
estiguin nets i que no hi ha acumulació de fullaraca, terres i/o altre tipus de material
els puguin embussar i/o tapar. Tingueu en compte que degut a que fa temps que no
es registren precipitacions, pot haver-hi força material acumulat.
o Tingueu a punt la senyalització dels punts d’actuació prioritària (indrets on,
freqüentment, es registren problemes d’inundació associats a pluges fortes o
avingudes). Eviteu-hi l’aparcament de vehicles, vigileu que no hi ha campistes,
assegureu-vos que no es fan activitats que puguin quedar afectades.
o Comproveu el funcionament correcte de les emissores de la xarxa RESCAT (els
municipis que en tingueu). Si cal, feu una trucada de comprovació amb la sala
CECAT i recordeu que se us poden enviar avisos en SDS.
o Determineu les actuacions relacionades amb el control del trànsit que caldria fer en
cas d’inundacions:
¾ Comprovació i senyalització dels punts més conflictius
¾ Possibles talls de camins i carreteres i establiment de rutes alternatives
¾ Aparcaments provisionals
o En cas que el municipi disposi de pla d’emergències per inundacions, valoreu la
possibilitat de posar-lo en PREALERTA i de posar en marxa els procediments
d’actuació previstos en el pla. Informeu el CECAT.
o Alerteu els serveis municipals per tal que, en cas que es confirmin les previsions
meteorològiques, iniciïn el més ràpidament possible, les tasques que tinguin
assignades.
o Aviseu i mantingueu informada la població de la situació de risc per inundacions,
donant a conèixer les mesures d’autoprotecció a prendre. En cas que es confirmin
les previsions meteorològiques, feu seguiment especial d’aquella població molt
vulnerable.
Podeu consultar el següent enllaç:
www.gencat.cat/interior/riscos/inundacions_aiguats.htm


Avís de superació del llindar d'ozó troposfèric a la zona de la Plana de Vic (28/06/2012)

Es recomana a gent gran, infants i gent amb malalties respiratòries que evitin fer esforços físics a l'aire lliure durant temps prolongat fins a les 20 hores


La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès un avís per superació del llindar d'ozó troposfèric, a la zona de la Plana de Vic. En aquests moments els nivells d'ozó estan disminuint.

L'avís s'emet en base al comunicat de la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l’Aire, de que s'ha superat el llindar d’ozó troposfèric, a les 15.00 hores, per sobre dels 187 micrograms per metre cúbic al punt de mesurament de Vic, i per sobre dels 183 micrograms per metre cúbic al punt de mesurament de Manlleu.

Avís de superació del llindar d'ozó troposfèric a la plana de Vic (Osona) (26/06/2012 17:17))

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès un avís de situació de risc per superació del llindar d'ozó troposfèric a la zona de la Plana de Vic (Osona). Es preveu que els nivells d'ozó siguin moderats a tot el territori. Existeix la possibilitat de superació del llindar d'ozó a les zones de qualitat de l'aire de Vallès-Baix Llobregat, Catalunya Central, Plana de Vic, Comarques de Girona, Alt Llobregat i Pirineu Oriental.

L'avís s'emet en base al comunicat de la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l’Aire, de que s'ha superat el llindar d’ozó troposfèric per sobre dels 183 micrograms per metre cúbic a la zona de la plana de Vic (Osona).

En les àrees on se supera el llindar, es possible que part de la població sensible (malalts de cor i de pulmó, persones amb altres malalties, infants i gent gran) presenti símptomes de malestar, afectacions respiratòries i/o irritacions oculars i de gola. Amb tot, no es tracta d’una situació de risc elevat, sobre tot per la ciutadania en general.

En cas de superació del llindar d'informació, es recomana com a prevenció, que les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica (persones amb problemes respiratoris, gent gran i nens petits) evitin realitzar esforços físics a l'aire lliure, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es realitzen entre les 12h i la 18h. En cas de superació del llindar d'alerta aquesta recomanació s'estén a tota la població.


ACTIVACIÓ DE LA FASE D'ALERTA DEL PLA PROCICAT PER ONADA DE CALOR (26/06/2012)

Es comunica que s’activa el PROCICAT en fase d'Alerta a tot Catalunya atès que el
Departament de Salut ha activat el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les onades de
calor sobre la salut (POCS) en Fase 2, d’acord amb la previsió de calor del Servei
Meteorològic de Catalunya (SMC) per avui i demà, i que s’allargarà fins divendres.

Avís de situació meteorològica de risc per Onada de Calor

Previsió pel dimarts 26 de juny de 2012
Nivell 2
[ Nivell 1: Situació de risc Nivell 2: Situació d'alt risc ]
Comunicat emès el dimarts 26 de juny de 2012 a les 09:05 T.U.
Superació del llindar: temperatura màxima superior a les esperades
habitualment en aquesta època de l’any durant tres dies consecutius o més
Grau de probabilitat (més del 70%: molt probable / entre el 30% i el 70%:
probable / entre el 10% i el 30%: possible) de superació del llindar i comarques
afectades en cada període:
Període de 14 a 20 hores (12 a 18 T.U.)
Molt Probable:
Probable: Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pla d'Urgell, Ribera d'Ebre, Segrià,
Urgell
Possible: Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Berguedà,
Cerdanya, Conca de Barberà, Garrotxa, Osona, Pallars Sobirà, Priorat, Ripollès,
Segarra, Solsonès, Terra Alta, Vall d'Aran

Previsió pel dimecres 27 de juny de 2012
Nivell 2
[ Nivell 1: Situació de risc Nivell 2: Situació d'alt risc ]
Comunicat emès el dimarts 26 de juny de 2012 a les 09:05 T.U.
Superació del llindar: temperatura màxima superior a les esperades
habitualment en aquesta època de l’any durant tres dies consecutius o més
Grau de probabilitat (més del 70%: molt probable / entre el 30% i el 70%:
probable / entre el 10% i el 30%: possible) de superació del llindar i comarques
afectades en cada període:
Període de 14 a 20 hores (12 a 18 T.U.)
Molt Probable:
Probable:
Possible: Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Berguedà,
Cerdanya, Conca de Barberà, Garrigues, Garrotxa, Noguera, Osona, Pallars
Jussà, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra,
Segrià, Solsonès, Terra Alta, Urgell, Vall d'Aran

Comentari: L'episodi de calor s'allargarà fins divendres.

Podeu obtenir més informació sobre els avisos de Situació Meteorològica de Risc per onada
de calor al web del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).


Avís d'episodi d'onada de calor (25/06/2012)

Es comunica que d’acord amb la informació facilitada pel Servei Meteorològic de Catalunya
entre dimarts 26 de juny i divendres 29 de juny de 2012 es preveu un episodi d’onada de
calor que afectarà tot Catalunya, però especialment la zona interior. Per aquest motiu, es
recomana als municipis que reforcin les mesures de prevenció pel que fa al risc d’incendi
forestal i a la protecció dels elements més vulnerables ( gent gran, nadons, malalts crònics...)
i que se segueixin els consell recomanats en els següents enllaços:

- Informació sobre el cop de calor:

http://www20.gencat.cat/portal/site/canalsalut/menuitem.860e901bf7168d2c8bd97260b0c0e
1a0/?vgnextoid=380c9952e35fc210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextchannel=380c9952e3
5fc210VgnVCM1000008d0c1e0aRCRD&vgnextfmt=default


- Informació sobre la hidratació en la gent gran:

Document informatiu en pdf

http://www.gencat.cat/salut/depsalut/html/ca/gentgran/gentgranhidr.pdf

Pel que fa a demà 26 de juny l’episodi de calor es concretarà de la manera següent:

Avís de situació meteorològica de risc per Calor
Previsió pel dimarts 26 de juny de 2012
Nivell 1
[ Nivell 1: Situació de risc Nivell 2: Situació d'alt risc ]
Comunicat emès el dilluns 25 de juny de 2012 a les 09:30 T.U.
Superació del llindar: temperatura màxima
Grau de probabilitat (més del 70%: molt probable / entre el 30% i el 70%: probable / entre el 10% i el 30%:
possible) de superació del llindar i comarques afectades en cada període:
Període de 14 a 20 hores (12 a 18 T.U.)
Molt Probable:
Probable:
Possible: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrigues,
Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Segrià,
Solsonès, Terra Alta, Urgell, Vall d'Aran

La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense
necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període
meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova
comunicació.


Avís de situació meteorològica de risc per Pluja
Previsió pel dimecres 30 de maig de 2012
Nivell 1
[ Nivell 1: Situació de risc Nivell 2: Situació d'alt risc ]
Comunicat emès el dimecres 30 de maig de 2012 a les 07:15 T.U.
Superació del llindar: intensitat de pluja superior a 20 mm en 30 minuts
Grau de probabilitat (més del 70%: molt probable / entre el 30% i el 70%:
probable / entre el 10% i el 30%: possible) de superació del llindar i comarques
afectades en cada període:
Període de 14 a 20 hores (12 a 18 T.U.)
Molt Probable:
Probable:
Possible: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Bages, Berguedà, Cerdanya, Garrotxa,
Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès
Comentari: Els xàfecs aniran acompanyats de tempesta i sovint de calamarsa o
pedra. El seu desplaçament serà lent.


Avís de situació meteorològica de risc per Pluja
Previsió pel dissabte 28 de abril de 2012
Superació del llindar: intensitat de pluja superior a 20 mm en 30 minuts
Grau de probabilitat (més del 70%: molt probable / entre el 30% i el 70%:
probable / entre el 10% i el 30%: possible) de superació del llindar i comarques
afectades en cada període:
Període de 14 a 20 hores (12 a 18 T.U.)
Molt Probable:
Probable:
Possible: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Baix Ebre, Berguedà, Cerdanya, Garrigues,
Montsià, Noguera, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera
d'Ebre, Ripollès, Segarra, Segrià, Solsonès, Terra Alta, Urgell, Vall d'Aran
Període de 20 a 02 hores (18 a 24 T.U.)
Molt Probable:
Probable: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Vall d'Aran
Possible: Anoia, Bages, Baix Ebre, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà,
Garrigues, Garrotxa, Montsià, Noguera, Osona, Pla d'Urgell, Priorat, Ribera
d'Ebre, Ripollès, Segarra, Segrià, Solsonès, Terra Alta, Urgell
Comentari: Les precipitacions seran en forma de xàfecs i tempestes. Localment
podran anar acompanyats de calamarsa o pedra, i amb vent ratxejat i fort.COMUNICAT D'AVÍS DE L'INUNCAT PER MANIOBRES DE
DESEMBASSAMENT DE LA PRESA DE SAU

Es comunica que, a partir de les informacions facilitades per L’Agència Catalana de l’Aigua
(ACA) el Pla Especial d'Inundacions de Catalunya (INUNCAT) es troba en fase d'Avís.
Aquesta situació és deguda a les maniobres ordinàries de desembassament que es
realitzarant a la presa de Sau.
A partir de les 10 h i fins les 13 h del dia 30/04/2012 es durà a terme la maniobra ordinària
de desembassament a la presa de Sau amb un cabal màxim puntual de 50 m3/s. Aquestes
maniobres corresponen a la comprovació de vàlvules de desguassos (apertura i tancament).
Aquesta actuació entra dins del manteniment ordinari de les instal.lacions de la presa de
Sau.
El cabal desembassat en cap cas no suposa el desbordament de la llera ni l’afecció a cap
servei bàsic.
Es recomana evitar els accessos a la llera, punts baixos, guals i creuaments de riu a nivell
als municipis de Vilanova de Sau i Sant Hilari Sacalm

COMUNICAT DE SITUACIÓ DE PREALERTA DE L'INUNCAT (20/03/2012)

Es comunica que, a partir de les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de
Catalunya, el Pla Especial d'Inundacions de Catalunya (INUNCAT) es troba en fase de
Prealerta per pluges i per estat de la mar.

L’episodi de pluges i onatge s’inicia avui a la tarda a les comarques del sud de Catalunya i
s’allarga durant tot el dia de demà i afectarà a la resta de comarques.

L’episodi de pluges per intensitat superior a 20mm en 30 minuts serà generalitzat a tot
Catalunya en el període comprès entre les 13h i les 19h i les precipitacions localment aniran
acompanyades de tempesta i puntualment amb calamarsa. A més, no es descarta que
aïlladament es pugui produir algun fenomen de temps sever. També es preveu la superació
del llindar per acumulació de pluja superior a 100mm en 24 hores, previst entre la matinada
d’avui i de demà.

CONSELLS D'AUTOPROTECCIÓ DAVANT L'ONADA DE FRED

(13/02/2012)COMUNICAT D'ACTIVACIÓ DEL NEUCAT EN FASE D'ALERTA
Es comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic
de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se'n poden derivar, s'ha activat el Pla
especial d'emergències per nevades a Catalunya (NEUCAT) en fase d'Alerta per la situació
de risc alt per nevades. Es preveuen nevades importants a la vessant nord del Pirineu i, a la
resta el Pirineu, tindran menys importància. Per altra banda, les nevades poden arribar fins
els 400 metres en l’extrem nord-est tot i ocasiónalment poden arribar fins els 200 metres.

COMUNICAT D'ACTUALITZACIÓ DE LA FASE D'ALERTA DEL PROCICAT PER
ONADA DE FRED

Es comunica que es manté el PROCICAT en alerta per onada de fred. Es mantenen les
previsions d’onada de fred a tota Catalunya, amb glaçades generals i temperatures sota
zero, tot i que la situació anirà millorant al llarg d’aquests dies fins dimecres possiblement.
Quant a les fortes ratxes de vent, aquestes afectaran el mateix territori ja previst però
finalitzarà les properes hores, tal i com s’ha indicat en comunicats anteriors. A continuació
s’adjunta la informació detallada:
Avís de situació meteorològica de risc per Fred
Previsió pel dimarts 14 de febrer de 2012
Nivell 2
[ Nivell 1: Situació de risc Nivell 2: Situació d'alt risc ]
Comunicat emès el dilluns 13 de febrer de 2012 a les 09:20 T.U.
Superació del llindar: ONADA DE FRED
Grau de probabilitat (més del 70%: molt probable / entre el 30% i el 70%: probable / entre
el 10% i el 30%: possible) de superació del llindar i comarques afectades en cada
període:
Període de 01 a 07 hores (00 a 06 T.U.)
Molt Probable:
Probable:
Possible: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Baix Empordà, Berguedà, Cerdanya,
Conca de Barberà, Garrigues, Garrotxa, Gironès, Maresme, Noguera, Osona, Pallars
Jussà, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Pla de l'Estany, Ripollès, Segarra, Segrià, Selva,
Solsonès, Urgell, Vall d'Aran, Vallès Oriental
Període de 07 a 13 hores (06 a 12 T.U.)
Molt Probable:
Probable:
Possible: Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Baix Empordà, Berguedà, Cerdanya,
Conca de Barberà, Garrigues, Garrotxa, Gironès, Maresme, Noguera, Osona, Pallars
Jussà, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Pla de l'Estany, Ripollès, Segarra, Segrià, Selva,
Solsonès, Urgell, Vall d'Aran, Vallès Oriental

(08/02/2012)COMUNICAT D'ACTUALITZACIÓ DE LA FASE D’ALERTA DEL PROCICAT

Es comunica que es manté activat el PROCICAT en fase d'Alerta per fred. Continua haventhi
una situació meteorològica d’alt risc per fred per les baixes temperatures sostingudes que
es preveu que continuïn els propers dies. Demà dijous poden afectar qualsevol punt del
territori català.
Pel que fa a la situació de forts vents, es desactiva l’alerta tant per la millora de les previsions
meteorològiques, com per la disminució progressiva dels incidents que s’hi relacionen. La
situació pel que fa al vent es dóna per normalitzada.
Incidències a la xarxa viària
· Vies tallades: C-28 (Port de la Bonaigua) i BV-4024 (Coll de Pal).
· Ús obligatori de cadenes: C-28 (entre pk 49,5 i 56,5 -Alt Àneu-) i C-142b (entre pk 4
i 9 -Naut d’Aran-).
Municipis amb Plans de protecció civil activats (45 municipis)
Badalona La Selva Sabadell
Bagà Lliça d'Amunt Salt
Barberà del Vallès Lliçà de Vall Sant Celoni
Berga Manresa Sant Llorenç Savall
Blanes Masnou Sant Pere Pescador
Borrassà Massoteres Sant Quirze del Vallès
Cabrils Matadepera Sant Ramon
Castellbell i el Vilar Mataró Sant Vicenç dels Horts
Castelldefels
Palau de Santa
Eulàlia
Santa Coloma de
Gramanet
Castellfollit de
Riubregós Palau Saverdera Santa Eulàlia de Riuprimer
Castellnou de Bages Port de la Selva Sora
Corbera de Llobregat Ripoll Talavera de Segarra
El Prat de Llobregat Riudellots de la Selva Tarragona
Estaràs Roses Terrassa
Fornell de la Selva Rubí Torrefeta i Florajacs
cecat@gencat.cat - 935.517.285 - emergenciescat
Avís de situació meteorològica de risc per Fred
Previsió pel dijous 09 de febrer de 2012
Nivell 2
[ Nivell 1: Situació de risc Nivell 2: Situació d'alt risc ]
Comunicat emès el dimecres 08 de febrer de 2012 a les 08:45 T.U.
Superació del llindar: ONADA DE FRED: temperatura inferior al percentil 2 de la
temperatura mínima diària durant tres dies consecutius
Grau de probabilitat (més del 70%: molt probable / entre el 30% i el 70%: probable / entre
el 10% i el 30%: possible) de superació del llindar i comarques afectades en cada
període:
Període de 01 a 07 hores (00 a 06 T.U.)
Molt Probable:
Probable:
Possible: Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages,
Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès,
Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Garrotxa, Gironès, Maresme,
Montsià, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Pla de l'Estany,
Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Segrià, Selva, Solsonès, Tarragonès, Terra Alta,
Urgell, Vall d'Aran, Vallès Occidental, Vallès Oriental
Període de 07 a 13 hores (06 a 12 T.U.)
Molt Probable:
Probable:
Possible: Alt Camp, Alt Empordà, Alt Penedès, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages,
Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès,
Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garraf, Garrigues, Garrotxa, Gironès, Maresme,
Montsià, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Pla d'Urgell, Pla de l'Estany,
Priorat, Ribera d'Ebre, Ripollès, Segarra, Segrià, Selva, Solsonès, Tarragonès, Terra Alta,
Urgell, Vall d'Aran, Vallès Occidental, Vallès Oriental
S'emetrà un nou comunicat tan aviat com es produeixin novetats en el desenvolupament de
l’episodi i es reiteren els consells d’autoprotecció facilitats en els comunicats anteriors.
Si el vostre municipi disposa de xarxa RESCAT recordeu de tenir connectat el terminal.
Barcelona, dimecres, 8 de febrer de 2012
13:00 h
cecat@gencat.cat - 935.517.285 - emergenciescat

(05/02/2012. 19:15) COMUNICAT D'ACTUALITZACIÓ DE LA FASE D'Alerta DEL PROCICAT

Es comunica que es manté activat el PROCICAT en fase d'Alerta per fred i vent. Pel que fa a
la previsió meteorològica per onada de fred, l’episodi s’allargarà fins al migdia de demà. Les
baixes temperatures pràcticament afectaran a tot el país. D’altra banda, el vent seguirà
bufant fort de component nord i afectarà al terç nord i terres de l’Ebre fins la matinada de
dimarts.
El Govern Francès confirma a través de la delegació de l’Estat la suspensió de la circulació
de camions per la part francesa pel risc de nevades i degut pel mal estat de la via degut al
gel i les baixes temperatures. Cal tenir en compte també les dificultats de circulació
associades a les baixes temperatures i al vent. Aquesta restricció serà des de les 22:00 a
les 00.:00h hores d’aquesta nit , aquells camions que ja disposessin d’un permís especial
per circular durant el dia d’avui podran fer-ho. Mossos d’Esquadra ha confirmat que
s’habilitarà l’aparcament de Vilamalla per complementar el de la Jonquera.(05/02/2012)


Avís de situació meteorològica de risc per Fred
Previsió pel dilluns 06 de febrer de 2012
Nivell 2
[ Nivell 1: Situació de risc Nivell 2: Situació d'alt risc ]
Comunicat emès el diumenge 05 de febrer de 2012 a les 16:25 T.U.
cecat@gencat.cat - 935.517.285 - emergenciescat
Superació del llindar: ONADA DE FRED: temperatura inferior al percentil 2 de la
temperatura mínima diària durant tres dies consecutius
Grau de probabilitat (més del 70%: molt probable / entre el 30% i el 70%:
probable / entre el 10% i el 30%: possible) de superació del llindar i comarques
afectades en cada període:
Període de 01 a 07 hores (00 a 06 T.U.)
Molt Probable:
Probable: Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix
Penedès, Barcelonès, Garraf, Gironès, Maresme, Noguera, Osona, Pla de
l'Estany, Segarra, Selva, Solsonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental
Possible: Alt Camp, Alt Empordà, Berguedà, Conca de Barberà, Garrigues,
Garrotxa, Pla d'Urgell, Segrià, Tarragonès, Urgell
Període de 07 a 13 hores (06 a 12 T.U.)
Molt Probable:
Probable: Alt Penedès, Anoia, Bages, Baix Empordà, Baix Llobregat, Baix
Penedès, Barcelonès, Garraf, Gironès, Maresme, Noguera, Osona, Pla de
l'Estany, Segarra, Selva, Solsonès, Vallès Occidental, Vallès Oriental
Possible: Alt Camp, Alt Empordà, Berguedà, Conca de Barberà, Garrigues,
Garrotxa, Pla d'Urgell, Segrià, Tarragonès, Urgell
Avís de situació meteorològica de risc per Vent
Previsió pel diumenge 05 de febrer de 2012
Nivell 1
[ Nivell 1: Situació de risc Nivell 2: Situació d'alt risc ]
Comunicat emès el diumenge 05 de febrer de 2012 a les 16:10 T.U.
Superació del llindar: ratxa màxima de vent superior a 25m/s (90km/h)
Grau de probabilitat (més del 70%: molt probable / entre el 30% i el 70%:
probable / entre el 10% i el 30%: possible) de superació del llindar i comarques
afectades en cada període:
Període de 19 a 01 hores (18 a 24 T.U.)
Molt Probable:
Probable:
Possible: Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars
Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès, Vall d'Aran
Comentari: El vent bufarà de component nord, i les ratxes màximes més fortes
cecat@gencat.cat - 935.517.285 - emergenciescat
s'assoliran a cotes elevades. És possible que a l'Alt Empordà les ratxes màximes
superin els 35 m/s (126 km/h). A més al Pirineu occidental es podrà produir el
fenomen del torb.
Avís de situació meteorològica de risc per Vent
Previsió pel dilluns 06 de febrer de 2012
Nivell 1
[ Nivell 1: Situació de risc Nivell 2: Situació d'alt risc ]
Comunicat emès el diumenge 05 de febrer de 2012 a les 16:10 T.U.
Superació del llindar: ratxa màxima de vent superior a 25m/s (90km/h)
Grau de probabilitat (més del 70%: molt probable / entre el 30% i el 70%:
probable / entre el 10% i el 30%: possible) de superació del llindar i comarques
afectades en cada període:
Període de 01 a 07 hores (00 a 06 T.U.)
Molt Probable:
Probable:
Possible: Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Baix Camp, Baix Ebre,
Berguedà, Cerdanya, Montsià, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès,
Vall d'Aran
Període de 07 a 13 hores (06 a 12 T.U.)
Molt Probable:
Probable:
Possible: Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Baix Camp, Baix Ebre,
Berguedà, Cerdanya, Montsià, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès,
Terra Alta, Vall d'Aran
Període de 13 a 19 hores (12 a 18 T.U.)
Molt Probable: Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya,
Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès, Vall d'Aran
Probable: Garrotxa
Possible: Baix Camp, Baix Ebre, Montsià
Període de 19 a 01 hores (18 a 24 T.U.)
Molt Probable: Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya,
Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Ripollès, Solsonès, Vall d'Aran
Probable: Garrotxa
Possible: Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Montsià
cecat@gencat.cat - 935.517.285 - emergenciescat
Comentari: El vent bufarà de component nord, i les ratxes màximes més fortes
s'assoliran a cotes elevades. A l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Montsià, el
Baix Ebre i el Baix Camp les ratxes màximes podran superar els 35 m/s (126 km/
h). A més al Pirineu occidental de matinada es podrà produir el fenomen del torb.

(03/02/2012) COMUNICAT D'ACTIVACIÓ EN Alerta DEL PROCICAT PER FRED I VENT

D’acord amb la informació rebuda pel Servei Meteorològic de Catalunya, s'espera una onada
de fred que afectarà a tota Catalunya, amb glaçades generals i temperatures sota zero.
Aquest episodi s’allargarà almenys durant tot el cap de setmana.

Així mateix, s’esperen ratxes de vent superiors als 90km/h que afectaran sobretot a les parts
més elevades dels Pirineus i Pre-Pirineus, però també a la resta del territori excepte ponent,
litoral de Tarragona i Barcelona.

Per aquest motiu, es comunica que el pla PROCICAT es posa en situació d’ Alerta a tota
Catalunya

Anul·leu els regs automàtics i establiu la prohibició de regar o mullar els carrers.

En quant a l’episodi de fortes ratxes de VENT, des de la Direcció General de Protecció
Civil també us recordem d’aplicar les mesures preventives següents:
· Aplicar les mesures específiques en quan a mobiliari urbà, enllumenat dels carrers,
motos i cotxes aparcats, grues, contenidors de brossa i arbrat en general.
· Es recorda que cal evitar deixar testos o elements decoratius a les terrasses en llocs
on puguin caure al carrer, cal recollir tendals i assegurar tots els elements exteriors
que puguin sortir volant com toldanes, antenes i baixar completament les persianes.
· Recomanar anar amb precaució en totes les activitats a l’aire lliure.


PER OBTENIR MÉS INFORMACIÓ
· Consulta de les previsions meteorològiques
Avisos de Situació Meteorològica de perill:
http://www.meteo.cat/servmet/smr/index.html
Predicció a curt termini:
http://www.meteo.cat/servmet/prediccio/ctermini/cat/index.html
· Estat de la xarxa viària i mobilitat
Incidències viàries: http://www.gencat.cat/transit/marcit_n.htm
Mapa continu de trànsit: http://www10.gencat.cat/transit_mct/mct/pop.htm
Mobilitat: http://www20.gencat.cat/portal/site/mobilitat


NOTA INFORMATIVA DE LA REUNIÓ DEL CONSELL ASSESSOR DEL PLA NEUCAT (01/02/2012)

Avui a les 19:00h ha tingut lloc la reunió del Consell Assessor del Pla NEUCAT a la seu del
Departament d’Interior, amb la presència del Conseller d’Interior com a màxima autoritat de
protecció civil a Catalunya. A la reunió s’ha confirmat la previsió meteorològica de nevades
per demà dijous i s’ha acordat, entre altres, informar a consells comarcals i ajuntaments
afectats per previsió de nevades de:
1.- No suspendre les activitats dels centres educatius demà dijous.
2.- El Departament d’Interior, en coordinació amb el Departament d’Ensenyament, i en
funció de la previsió meteorològica disponible demà al matí, decidirà en la reunió del Consell
Assessor prevista per demà, si recomana avançar el retorn a casa dels escolars en les
comarques que es puguin veure afectades a primera hora de la tarda per la nevada. Això
afectaria també al transport escolar gestionat des dels consells comarcals. Aquesta
informació es faria arribar a través de CECAT i dels mitjans de comunicació i xarxes socials.
Això no obstant, els centres educatius, en funció de les seves circumstàncies i singularitat,
tenen potestat per decidir la suspensió de l’activitat.
Es manté la fase d’alerta del pla Neucat. Actualment estan activats els plans següents:
Badalona Sabadell
Barcelona Sant Quirze del Vallès
Cardedeu Sant Vicenç dels Horts
Cardona Terrassa
Castellar del Vallès Vacarisses
Castelldefels Riudellots de la Selva
Consell Comarcal del Ripollès Girona
Consell Comarcal del Vallès Occidental Castelldefels
Corbera de Llobregat Lloret de Mar
Gavà Sentmentat
Girona Granollers
Lliça d’Amunt Matadepera
Lloret de Mar Blanes
Mollet del Vallès
Barcelona, dimecres 01 febrer 2012
21:00 h

31/01/2012    17:45

Protecció Civil posa preventivament en prealerta el Procicat per onada de fred i el pla Neucat per la previsió de nevades

•A partir del divendres 3 de febrer, i que es podria avançar a dijous, es preveu un episodi de fred intens que afectarà a tot Catalunya amb glaçades generalitzades
•Des de la DGPC es recomana extremar la precaució, fer seguiment de la situació meteorològica i seguir els consells d’autoprotecció a Consells per a onades de fred
•Les nevades poden afectar les comarques de l’Alt Camp, Alt Penedès, Anoia, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat.
•L’avís del Servei Meteorològic de Catalunya indica que la cota de neu se situarà entorn els 600 metres i puntualment els 400 metres
•Pel que fa a la neu consulteu els d’autoprotecció a www.gencat.cat/interior/riscos/nevades.htm
•El Servei Català de Trànsit (SCT) demana que s’extremin al màxim les precaucions en la conducció


La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès una prealerta preventiva del Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT) i una prealerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (PROCICAT) per ONADA DE FRED.


Onada de Fred

La DGPC ha emès la prealerta del Procicat per onada de fred, d’acord amb la informació rebuda pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), que indica que a partir de divendres 3 de febrer, i que es podria avançar per aquest dijous 2 de febrer, s'espera un episodi de fred que afectarà a tot Catalunya, amb glaçades generals. Aquest episodi s’allargarà almenys durant el cap de setmana.


Enfront la previsió d’aquest episodi de fred, la DGPC recomana extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció davant de les onades de fred, que es poden consultar al web de la DGPC o fent clic a Consells per a onades de fred


La Direcció General de Protecció Civil, a través del Centre de Coordinació d’Emergències CECAT, fa seguiment de la situació, l’evolució de les previsions meteorològiques i els eventuals incidents que es derivin d’aquest episodi de neu i fred. El CECAT ha fet arribar l’avís de fred als municipis per què apliquin les mesures preventives següents:
•Avisar, informar, protegir i atendre la població, i coordinar les mesures de protecció a la població. Sobretot a la població més vulnerable com gent gran i sola, gent amb necessitats d’atenció sanitària o assistencials dependents o gent sense sostre.
•Habiliteu els albergs d’acollida i d’atenció a la població disponibles, i feu difusió a la vostra població de la seva ubicació.
•Poseu a punt la resposta a les necessitats d’assistència social, i d’allotjament i aliments per la població acollida o evacuada.
•Assegureu la disposició de sal i fundents del municipi, amb els efectius i el personal que l’han de repartir arreu, i la disposició de generadors elèctrics per utilitzar en cas que sigui necessari.
•Estigueu atents a la informació meteorològica i, en especial, els avisos de seguiment que fa el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).
•Anul·leu els regs automàtics i establiu la prohibició de regar o mullar els carrers.
•Preveieu generadors pels centres receptors d’alarma (policia local) o altres espais crític per la gestió de l’emergència.
•Recordeu informar a la població dels nuclis aïllats, urbanitzacions o similars.
•Recordeu de mantenir activada l’emissora de la xarxa Rescat per comunicar-vos amb el CECAT.
•Doneu a conèixer a la població les mesures d’autoprotecció a prendre en cas de fred, especialment les que s’indiquen a la web de la Direcció General de Protecció Civil www.gencat.com/emergenciesi al twitter @emergenciescat


El Servei Català de Trànsit (SCT) demana que s’extremin al màxim les precaucions en la conducció per les condicions adverses que pot provocar la presència de neu i/o gel a les calçades de la xarxa viària catalana i recorda que cal:
•augmentar la prudència en la conducció
•moderar la velocitat per millorar l’adherència de les rodes
•incrementar la distància de seguretat entre vehicles per tal d’evitar col·lisions
•conduir amb suavitat i no realitzar frenades brusques per eludir lliscaments
•evitar fer avançaments innecessaris


Des del Departament de Salut s’ha alertat als centres sanitaris, al Sistema d’Emergències Mèdiques i a les empreses de teràpies respiratòries a domicili perquè estiguin preparats davant les nevades i la onada de fred prevista pels propers dies.


Davant d’una onada de fred es recomana als ciutadans que preparin la seva llar i el seu vehicle per a possibles situacions d’emergència i que segueixin uns consells bàsics de seguretat per prevenir problemes de salut. Algunes d’aquestes recomanacions són: consultar les previsions meteorològiques, mantenir-se a l’interior dels edificis quan fa molt de fred, vestir roba d’abric i seca al carrer, evitar el consum de begudes alcohòliques o amb cafeïna (ja que faciliten la pèrdua de calor corporal)...


En l’àmbit preventiu, la Creu Roja, des d’ahir a la tarda, ja ha reunit les seves assemblees locals per activar el seu voluntariat, preparar tots els vehicles amb cadenes, preparar aliments que en cas de necessitat s’hagin de repartir i amb els municipis s’està fent un inventari dels albergs que s’obriran per donar refugi a totes aquelles persones que ho necessitin. En aquest sentit Barcelona, Girona i Tarragona ja han establert aquests albergs d’acollida.


Previsió de nevades

La prealerta del Neucat ve donada a partir de l’avís, d’aquest matí, del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) en el que fa referència gruixos de neu superiors a 5 cm a cotes superiors a 700 metres a les comarques de l’Alt Camp, Baix Camp, Anoia, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat. El pla s’ha posat en fase de Prealerta per la situació de risc moderat per nevades, derivat d’una predicció amb baixa probabilitat. Segons l’SMC, la cota de neu baixarà fins els 600 metres a la tarda, i al final del dia puntualment baixarà fins els 400 metres. L'episodi de neu continuarà dijous.

De cara a l’episodi de nevades previst a partir de demà, la DGPC ha establert els mapes de risc, elaborats en base a criteris de perillositat (informació meteorològica) i de vulnerabilitat (altitud, població i mobilitat) de la zona afectada pel fenomen meteorològic.


En la previsió de demà s’estableixen dos riscos: risc baix (Priorat, Conca de Barberà) i risc moderat (Baix Camp, Alt Camp i Alt penedès).

Risc baix: Risc baix en general. Estan pronosticats fenòmens meteorològics relativament habituals però potencialment perillosos per algunes activitats. Cal fer seguiment de les condicions meteorològiques.

Risc moderat: Risc moderat. Estan pronosticats fenòmens meteorològics inusuals, i tenint en compte la severitat del fenomen i la vulnerabilitat de la comarca, és possible que el fenomen afecti la població, a nivell de mobilitat i/o d’activitats habituals, i/o serveis bàsics. Cal estar informat de les condicions meteorològiques i seguir els consells de les autoritats.

De cara a prevenir riscos i minimitzar els efectes de les nevades, segons el nivell de risc establert als mapes de risc, la DGPC recomana als municipis:

Municipis afectats per risc baix:
•Seguir atentament la informació meteorològica i els avisos que emeti el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)
•Preparació de la distribució logística dels recursos del municipi fent la previsió dels mitjans disponibles i dels recursos necessaris per zones de prioritat. Per exemple, assegurar la disposició de sal al municipi i els recursos materials i personals necessaris per a repartir els fundents als punts conflictius i mantenir netes les principals vies de comunicació en cas que es compleixin les previsions meteorològiques.
•Avisar els responsables municipals i als integrants dels serveis municipals.
•Preveure quins serien els punts d’acollida i d’atenció a la població en cas d’una emergència per nevades.
•Tallar els recs automàtics i recomanar a la població no mullar els carrers per evitar la formació de plaques de gel.
•Comprovar el funcionament correcte dActualització d'aquest contigut: 20:04:01 17-07-2014 enviarEnviar     imprimirimprimir


Ajuntament de Calldetenes
Plaça Onze de Setembre, s/n | 08506 Calldetenes
Tel. Tel. 93 886 31 05 | Fax. 93 889 13 20 |  contactar
Xarxes socials
Amb col·laboració de: