El CAMAC torna a acostar al públic audiovisuals de muntanya i aventures de la mà dels seus protagonistes

Dimecres, 30 de de gener de 2019 a les 00:00

La Patagònia, Groenlàndia, els Andes i el Japó són els espectaculars escenaris de les projeccions d’aquesta edició. Durant dos divendres consecutius, el 15 i 22 de febrer, l’Auditori Teatre de Calldetenes torna a acollir una nova edició del Cicle d’Audiovisuals de Muntanya i Aventura de Calldetenes (CAMAC) organitzat pel Club Excursionista de Calldetenes.

El Cicle ha programat dues sessions a les 21h del vespre en les que es projectaran dos i tres audiovisuals respectivament, amb entrada gratuïta i sorteig de material al final de cada sessió.

Els espectadors també podran gaudir d’una conversa amb els protagonistes de les aventures i conèixer de primera mà l’experiència que van viure en cada una de les històries. En anteriors edicions hi ha passat alpinistes i aventurers de renom com Eduard Sallent i Quim Bretcha; Gerard Vila i Oriol Cardona; Urko Carmona; David Fusté o Oriol Baró.

L’origen del cicle va ser l’intercanvi espontani d’audiovisuals entre els mateixos membres del Club Excursionista, que va donar peu a la idea de programar sessions obertes a tothom amb projectes i aventures d’arreu del món.

 

LA PROGRAMACIÓ D’AQUESTA EDICIÓ

15 de febrer

METROPHOBIA
32 minuts

Protagonista: Antonie Moinevielle, Guia d’alta muntanya i Piolet d’Or 2016.
Origen: França

Es projectarà per primera vegada a la península. Un grup d’alpinistes franco-suïssos inicien un trajecte de 170 km amb caiac per conèixer una de les bigwalls més increïbles de Groenlàndia; la cara oest del Tommelfinger. Un cop instal·lats al peu, descobreixen una paret de 2000m d’altitud i bloquejada per un serac gegantí, que encara no ha estat escalada. Lluny de qualsevol civilització, l’equip segueix el seu instint i decideix escalar-la. Lleugers d’equipament i amb unes extremes condicions, aconsegueixen obrir la ruta Metrophobia en només 7 dies. Tanmateix, l’aventura no s’acaba i el retorn a casa amb els caiacs es complica més del que un es pensava.

 

CAMINOS DE AGUA

50 minuts

Protagonistes: Mikel Sarasola, Aitor Goikoetxexa i Xabier Olano.
Origen: Euskal Herria

Un documental sobre una travessa de 600km, on tres caiaquistes bascos inicien el seu viatge a l’altura del Chaltén (Argentina) i acaben a l’oceà Pacífic, en el Puerto Natales (Xile). Una expedició innovadora, amb primers descensos de rius, ràpids i cascades i amb un entorn indescriptible.

Sense guió, ni filtres, els protagonistes volen explicar l’aventura des de dins, tal i com es desencadenen els fets. Alhora, volen reflexionar sobre on estem portant el planeta, mostrant imatges dels canvis que està patint la Patagonia degut al canvi climàtic.

Caminos de agua, a part de ser projectada a nombrosos països, ha estat guardonada com a millor pel·lícula a l’Inkafest Mountain Film Festival 2015 (Perú) i menció d’Honor del Jurat al Bilbo Mendi Film Festival 2014.

 

22 de febrer

SOMIANT DESPERT

12 minuts

Protagonista: Martí Baraldes

Intentant imitar l’elegància i la fluïdesa del vol d’un falciot, el protagonista d’aquest curtmetratge aconsegueix amb certa gràcia fer el borinot per la muntanya... Així doncs, d’aquesta manera i a través de les modalitats d’speedride i speedfly, ens vol transmetre la il·lusió i les ganes de volar d’aquell qui no toca de peus a terra i li encanta viure als núvols.

 

SHIRO
16 minuts

Direcció: Miquel Soler

Shiro és un curtmetratge de snowbord freeride, on els protagonistes viatgen a l’illa d’Hokkaido (Japó) per retrobar les arrels del surf de neu. En aquesta perfecta recerca, els surfistes es troben en un dels llocs més blancs del planeta. Es projectarà per primera vegada la gran pantalla en el cicle.

 

SOUTH LINES 2018

37 minuts

Protagonistes: Aymar Navarro, Txema Trull i Adrià Millan

Com ja es tradició, Aymar Navarro, esquiador aranès de freeride, es passa l’estiu a la serralada andina aprofitant les neus hivernals de l’hemisferi sud. Entre Argentina i Xile, aquest documental mostra els millors moments de l’estada, que contempla descensos vertiginosos de cràters, fines canals o salts on el temps s’atura per uns segons.

Darrera actualització: 30.01.2019 | 10:46