Crònica del ple ordinari del 8 d'octubre 2018

Dimarts, 9 de d’octubre de 2018 a les 00:00

Aquest ple ordinari destacava en rellevància per l’aprovació de les modificacions de les ordenances fiscals per al proper exercici.

L’ordre del va arrencar amb l’aprovació de l’acta de la sessió anterior. Seguidament es va donar compte dels decrets d’alcaldia del mes passat i es va donar compte de la relació de factures número 24 sense qüestions o dilacions.

En el quart punt, es va aprovar per unanimitat el conveni entre el Departament d’Ensenyament i l’Ajuntament de Calldetenes pel projecte de Servei Comunitari, que disposa una matèria de servei comunitari en els centres educatius.

En el següent punt, es va aprovar per unanimitat la proposta de nomenament de Joan Puigdesens com a Jutge de Pau titular, i Marta Saler com a substituta, la qual ha exercit durant 8 anys com a titular i de qui l’alcalde en va destacar la tasca feta. A continuació, es va donar compte dels ajuts socials atorgats entre gener i juliol d’aquest any, en valor de 4.609 euros.

En el setè punt, entrant en les modificacions de les ordenances, el regidor d’Hisenda va explicar que es planteja amb la modificació de l’ordenança fiscal referent a béns i immobles, compensar amb una ordenança municipal la pujada del valor cadastral competència d’organismes supra-municipals. Es va aprovar per unanimitat.

En el vuitè punt, el regidor d’Urbanisme va explicar que es re-calcula el coeficient sobre l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres, estipulant-lo en el 2,6% a partir dels càlculs de la regidoria i de les estimacions d’altres poblacions semblants a Calldetenes en comptes del 4% que es calculava fins ara, xifra estàndard que aporta el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya. Es va aprovar amb l’abstenció del regidor d’ERC, que va argumentar que amb l’informe escèptic emès per la secretaria municipal, no hi podia votar a favor sense tenir un informe tècnic corresponent.

En la següent votació, referent a la taxa per parades, barraques, casetes de venda, espectacles o atraccions, es va aprovar per unanimitat augmentar lleugerament la taxa de paradista del mercat temporal, per incentivar i pal·liar el greuge respecte als paradistes periòdics estables, per millorar el control i estabilitat del mercat.

En el desè punt de l’ordre del dia, el regidor d’Esports va explicar que es redueix sensiblement la taxa pel lloguer del camp de futbol en benefici dels clubs degut a l’amortització del préstec per la instal·lació de la gespa artificial i que s’inclourà una taxa reduïda a les empreses que utilitzin la pista de tenis. Es va aprovar amb l’abstenció del regidor d’Hisenda i l’aprovació i posterior crítica del regidor d’ERC a la incoherència del govern. En el següent punt, el regidor d’Esports va seguir detallant les modificacions en els preus dels abonaments i entrades a la piscina municipal, que bonificaran a les persones empadronades a Calldetenes, els veïns de les Quatres Estacions, les famílies amb alumnes escolaritzats al poble, les persones en risc d’exclusió i l’increment per a les entrades senzilles per a cap de setmana, totes en diferent mesura.

En el dotzè punt, la regidora d’Educació va explicar que es pretén posar en equilibri les taxes d’escolarització de l’Escola Bressol amb l’Escola Sant Marc, i que es passin a cobrar onze mesos, amb el juliol inclòs. S’aprova per unanimitat. Igualment aprovat el següent punt sobre el reglament del servei d’arxiu municipal.

En el següent punt, el regidor d’Esports va explicar que per a la propera convocatòria de beques per a la realització d’activitats esportives es planteja que infants i joves que hagin de desenvolupar activitats esportives fora del municipi per seguir creixent i diversos casos extraordinaris també hi tindran accés, a diferència de les bases reguladores anteriors, que en delimitaven l’accés a paràmetres més rígids. Es va aprovar per unanimitat.

En el quinzè punt, es va explicar la situació de l’Escola Bressol Municipal, que inicia un expedient d’anàlisi de la situació econòmica de l’escola que derivarà en la presa de mesures per pal·liar-ne el dèficit. La baixa taxa de natalitat, ha reduït sensiblement el nombre d’inscripcions, fet que ha suposat la supressió d’una línia d’escolarització a P1. S’inicia així un procés en connivència amb la Diputació de Barcelona per estudiar les possibles mesures, que poden incloure la reducció de personal docent. El punt es va aprovar per unanimitat.

En el setzè punt, es va llegir i aprovar per unanimitat un manifest transmès per l’ACM en motiu del primer aniversari de la celebració del referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

Finalment, en les mocions incorporades d’urgència, es van aprovar per unanimitat l’augment estipulat dels salaris del personal municipal, l’acord per mancomunar un conveni de compra de gas natural i l'aprovació de la iniciativa de SOSMenjadors per promoure l’espai de migdies com un espai educatiu a l'entorn de l’alimentació, els valors humans i la democràcia, en un projecte innovador i pioner, en una línia que Calldetenes ja fa temps que hi treballa.

Darrera actualització: 11.10.2018 | 10:06