Crònica del ple ordinari del 4/06/2018

Dimarts, 5 de de juny de 2018 a les 00:00

L’ordre del dia incloïa donar compte de l’aprovació favorable del compte general 2017, l’atorgament de subvencions per a entitats 2018, així com l’anunci de la posada en marxa del nou web municipal i la inauguració de la temporada de piscina aquest proper cap de setmana, entre d’altres temes.

El ple va arrencar, com és habitual amb l’aprovació de l’acte anterior, per unanimitat i es va procedir a donar compte dels decrets d’alcaldia i factures del mes de maig. A continuació, el regidor d’Hisenda va donar compte de l’aprovació favorable del compte general 2017, explicant que s’ha acomplert l’objectiu d’estabilitat pressupostaria i de límit de despesa. En aquest sentit, ha destacat la important reducció del deute municipal, que ha passat del 165% el 2012 al 93,67% en aquest passat exercici, cosa que deixa a l’Ajuntament en una posició molt més còmode a nivell financer.

El regidor d’Hisenda també ha fet referència a l’aprovació de la proposta que ha elaborat la comissió de comptes formada pels portaveus dels diferents grups polítics municipals per a decidir el destí del romanent de capital d’anys anteriors, la qual ha acordat destinar-lo a amortitzar precisament deute, i per a fer front a eventualitats en matèria de despeses judicials futures.

En el cinquè punt, el consistori ha explicat que l’atorgament de subvencions a entitats 2018 l’ha portat a terme un equip tècnic de l’Ajuntament, que ha basat l’atorgament en criteris tècnics justificables, tenint en compte i valorant la documentació aportada, la justificació, les entitats que celebren aniversaris i posant una atenció especial en els clubs esportius tenint en compte la despesa que presenten en lloguer d’instal·lacions esportives. S’ha destacat que enguany han augmentat sensiblement el nombre d’entitats que han sol·licitat subvenció. El punt ha estat aprovat per majoria.

En la línia de facilitar els tràmits administratius de diferents naturaleses, s’ha aprovat també per majoria l’aprovació inicial d’un registre d’associacions i entitats del municipi, que facilitarà la tramitació de les subvencions dels propers exercicis així com altres tràmits que aquestes tenen amb l’Ajuntament.

En el setè punt, s’ha aprovat la modificació de l’ordenança número 12 “La cuineta de la Fira de la Mercè” que pretén regularitzar el coopagament que fan Ajuntament i famílies pel taller infantil que es realitza durant la Fira de la Mercè.

En els següents punts, es van aprovar per unanimitat el conveni de treball i formació del Consell Comarcal d’Osona, la xifra de població oficial del municipi en data 1 de gener 2018 facilitada per l’Institut d’Estadística de Catalunya, que la situa en 2.496 persones, així com la delegació de l’expedient de contractació del Pavelló Municipal a l’Alcaldia, amb la mera voluntat d’agilitzar el procediment, continuant donant compte sempre al ple.

En el dotzè punt, el regidor d’Hisenda va donar compte del retiment d’informació  al Ministeri d’Hisenda i Funció Pública del primer trimestre del 2018, sense preguntes ni al·legacions.

En l’apartat de mocions, PeM-CUP en va presentar i llegir una en rebuig a la violència i impunitat policial, condemnant la accions de grups violents davant de persones pacífiques, atiades per accions que coarten a la llibertat d’expressió i als fonaments de la convivència com les viscudes al Parlament, com a la platja de Canet de Mar, en suport a les víctimes d’aquestes agressions que s’han produït al llarg dels últims mesos al llarg dels Països Catalans, i instant al Parlament de Catalunya a denunciar aquests fets a les instàncies internacionals pertinents. La moció va ser aprovada per unanimitat.

Sense mocions d’urgència a tractar, en l’apartat de precs i preguntes es van comentar el nou web municipal presentat darrerament, que facilita la comunicació entre consistori i ciutadania, el bon funcionament del nou extractor del Bar de l’Auditori Teatre, la celebració del 100 anys d’una persona  veïna del poble, i la inauguració de la piscina municipal aquest proper divendres, en la que els calldetenencs gaudiran de gratuïtat durant tot el cap de setmana.

Darrera actualització: 05.06.2018 | 12:30