Crònica del ple ordinari del 2 juliol 2018

Dimarts, 3 de de juliol de 2018 a les 00:00

L’ordre del dia va tractar diversos punts dels que destaquen el donar compte de l’estat de la licitació de les obres del pavelló, del nou coeficient del valor cadastral al municipi, i l’acord d’amortització del préstec bancari municipal a través del romanent de tresoreria de l’exercici passat.

El ple va arrencar, com és habitual amb l’aprovació de l’acte anterior, per unanimitat i seguidament es va procedir a donar compte dels decrets d’alcaldia del mes de juny, que incloïen la subrogació de la gespa artificial del camp de futbol, que simplement se n’ha autoritzat el pagament ja previst i l’arranjament d’un desperfecte en les instal·lacions municipals.

En tercer punt de l’ordre del dia, es va donar compte de la relació de factures del mes de juny, que feien referència a diversos temes com la substitució de calderes o l’altell de la brigada municipal.

En el quart punt, es va donar compte de l’estat del procés de licitació de les obres del pavelló, que està en la seva fase final, després que l’ajuntament hagi requerit documentació i informació addicional en diversos aspectes, a les dues empreses participants. Durant aquest mes es resoldrà el procés, del qual se’n donarà compte al ple.

En el següent punt, es va donar compte del coeficient per a l’exercici 2019 del valor cadastral al municipi, fixat per la Generalitat en 1,03. El regidor d’Hisenda va explicar que s’està treballant perquè aquest increment no acabi afectant al contribuent.

Tal com es va parlar en l’anterior ple, i d’acord amb les resolucions de la comissió de comptes creada per a decidir en què es destinarien els romanents de tresoreria de l’exercici 2017, es va votar l’aprovació de l’acord d’amortització de préstec en entitats bancaries.

En els següent dos punts, setè i vuitè, de modificacions de crèdit, s’ha explicat que s’han transferit recursos d’unes partides pressupostàries a unes altres, per tal de cobrir despeses diverses com la substitució de l’extractor del Bar de l’Auditori Teatre, les calderes, i per a publicacions oficials. També s’ha rebut un recurs de la diputació de 19.046,71 euros per aquest exercici per a les despeses de la construcció de l’altell de la brigada que anirà destinat a les entitats del poble. Tots dos punt han estat aprovats per unanimitat.

En el novè punt de l’ordre del dia, es va aprovar per unanimitat la implantació de la gestió digital de la despesa mitjançant el suport de la Diputació de Barcelona. Es va matissar que és la línia que segueix l’administració digital i que en poc temps serà obligatori a tot arreu. Es preveuen accions formatives diverses per facilitar-ne la familiarització de tothom.

En el següent punt, s’ha explicat que s’ha iniciat el procés de nomenament d’un Jutge/essa de Pau al acabar-se el període de quatre anys pels quals són nomenats. Es preveu que el nomenament es pugui tancar al llarg de l’estiu. S’aprova per unanimitat.

En l’onzè punt, es va donar compte del comunicat del Ministeri d’Hisenda i Funció Pública en relació a la participació en tributs de l’estat 2018, sense preguntes i qüestions.

Finalment, sense mocions d’urgència sobre la taula, es va donar pas al torn de precs i preguntes en el qual es va destacar l’èxit de participació i desenvolupament del finalitzat projecte d’Esport amb valors en el que han participat 12 infants i joves i del recent iniciat projecte de voluntariat ambiental que es durà a terme al llarg de les properes setmanes. També s’ha destacat l’acte d’aquest divendres dia 6 de juliol programat a l’Auditori Teatre ‘Visions de la República’ i obra teatral amb entrada donatiu pels presos polítics, organitzat per entitats i partits amb el suport de l’Ajuntament.

Darrera actualització: 03.07.2018 | 10:59