Crònica del ple ordinari de 9 de setembre 2019

Dimarts, 17 de de setembre de 2019 a les 00:00

L’ordre del dia de la sessió incloïa l’aprovació del calendari escolar de l’Escola Bressol Municipal pel curs 2019-2020, l’aprovació del Reglament de Control Intern en la seva modalitat de Fiscalització i Intervenció prèvia limitada, així com donar compte dels decrets d’alcaldia de l’últim mes i de diverses factures, modificacions i informes pressupostaris.

L’onzè punt de l’ordre del dia, referent a les retribucions dels càrrecs electes s’ha posposat per a completar-ne la informació.

Entrant en l’ordre del dia, en el primer i segon punts, ERC apunta que no ha pogut accedir al contingut de les actes anteriors ja que encara no se li han facilitat les claus d’accés per a la consulta. Es decideix posposar-ho per a la propera sessió la seva aprovació.

En relació al tercer punt, el regidor a l’oposició ha demanat un llistat de les empreses i les despeses en matèria de contractació, posant en dubte si s’havien dut a terme correctament la contractació del manteniment del camp de futbol i l’enllumenat del carrer Serrallonga. També ha remarcat que el sou que percep algun del personal de neteja municipal està sensiblement per sota del que JxCat i la CUP defensen del que hauria de ser el salari mínim.

En el quart punt, s’aprova per unanimitat el calendari escolar de l’Escola Bressol Municipal, consensuat entre l’AMPA, Consell Escolar i professionals de l’educació. En el següent punt es dóna compte de les relacions de factures emeses durant l’últim mes sense dilacions.

En el sisè punt de l’ordre del dia, s’aprova per unanimitat l’aprovació del Reglament de Control Intern que ha de servir com a eina per a controlar i fiscalitzar l’activitat econòmica i la despesa de l’Ajuntament. En el setè punt, també s’aprova per unanimitat l’acord de modificació de crèdit número 6.

En el vuitè punt, es posposa l’aprovació de la xifra de la xifra de població de Calldetenes, ja que en els últims dies s’ha rebut la xifra actualitzada, que ha variat lleugerament respecte de les últimes dades. En el novè punt, es dóna compte de l’informe d’intervenció del segon trimestre del 2019 sobre el pla d’ajust, que xifra en 379.000 el deute comercial. En el desè punt, es dona compte de la modificació de crèdit necessària per a poder aprovar properament les noves retribucions a càrrecs electes, un traspàs entre capítols interns de 18.900 euros.

Sense mocions d’urgència, es dona pas directament al torn de precs i preguntes, en el que el regidor a l’oposició va aprofitar per interpel·lar directament al Govern sobre diversos àmbits, destacant que “no s’han atès de manera reiterada les peticions de consulta que hem fet”. Entre els temes apuntats destaquen les propostes que es plantegen per millorar el funcionament del mercat, l’estat de les quotes del torrental, sobre els informes desfavorables emesos per secretaria, les condicions del préstec del 2008 que s’està negociant per a millorar-ne les condicions, la construcció d’habitatge social, l’informe de la subvenció per acabar les obres del pavelló, etc.

Darrera actualització: 17.09.2019 | 09:19