Crònica del ple ordinari de 10/12/2018

Dimarts, 11 de de desembre de 2018 a les 00:00

L’ordre del dia del ple ordinari de mes de desembre ha inclòs 17 punts, en el qual s’ha comptat amb la declaració  com a bé cultural  d’interès nacional, en la categoria de monument històric,  el Monestir de Sant Tomàs de Riudeperes i la moció de suport a la vaga de fam dels presos polítics.

En el primer punt de l’ordre del dia, s’ha aprovat l’acta de la sessió anterior per unanimitat. Tot seguit s’ha donat compte dels decrets d’alcaldia del mes de novembre, entre els quals, el regidor de tractament de residus ha aprofitat per explicar el nou funcionament del punt d’aportació de residus, que a partir d’ara funcionarà a través d’un registre que permetrà l’accés a través de l’empremta dactilar.

En el tercer punt, s’ha donat compte de la relació de factures municipals, com és habitual. A continuació també s’ha donat compte  de les activitats realitzades a l’arxiu municipal durant l’any 2017, en el qual la Diputació de Barcelona ha portat a terme una digitalització d’antigues actes de plens amb valor històric de les últimes dècades per a posar-les a disposició i consulta de tothom.

En el cinquè punt, s’ha aprovat la proposta d’acord d’adhesió al contracte basat en l’acord marc de subministrament de gas natural amb destinació als ens locals de Catalunya adjudicat pel consorci català pel desenvolupament local a l’empresa Endesa Energia, que preveu la compra d’energia de manera col·legiada amb d’altres ajuntament per gaudir de preus més competitius. El regidor d’energia ha explicat que de cara l’any vinent es vol treballar per a incloure la compra d’energia en empreses amb valor afegit, entorn la sostenibilitat. El grup ERC s’ha abstingut explicant que tot i no estar-hi en desacord, en anys anteriors ja s’havia parlat d’incloure clàusules socials i mediambientals en aquest acord i encara no s’ha realitzat. En el següent punt, en la mateixa línia, s’ha aprovat, aquesta vegada per unanimitat, la compra massiva de forma col·lectiva amb altres ajuntament l’enllumenat let, a través també d’un ajut atorgat per la Diputació de Barcelona.

En el setè punt, el regidor d’Esports ha explicat en referència a les beques escolars per a la pràctica esportiva, que han seguit la línia de l’any passat, amb la variació que aquest any s’ha obert a becar pràctiques esportives a fora del municipi, que no es realitzaven en aquest. S’ha aprovat per unanimitat.

En el vuitè punt, s’ha aprovat per unanimitat facultar a una treballadora municipal per a poder realitzar els tràmits en el registre civil, que ha estat aprovat per unanimitat.

En el novè punt, s’ha donat compte de la declaració  com a bé cultural  d’interès nacional, en la categoria de monument històric,  el Monestir de Sant Tomàs de Riudeperes que en permetrà una millor conservació i en garantirà la continuïtat.

En el següent punt, el regidor d’Urbanisme ha explicat que s’ha arribat a la signatura d’un conveni després d’un procés de mediació en la disputa jurídica entre l’ajuntament i un particular per gestió d’uns terrenys. El conveni s’ha ratificat amb l’abstenció del grup a l’oposició. El regidor d’ERC ha explicat que degut a l’informe negatiu emès per la secretaria municipal, figura legal i jurídica del consistori, no hi podien votar favorablement.

Seguidament s’ha donat compte dels reparaments efectuats durant els exercicis 2017 i 2018 i s’ha aprovat per unanimitat la modificació de crèdits per majors ingressos i transferències entre partides. També s’ha donat compte de l’estat d’execució del pressupost.

Entrant en les mocions, s’han aprovat per unanimitat les mocions a favor de l’absolució dels presos polítics i en suport a la vaga de fam presentades per l’AMI i el grup de PdCAT. Amb la lectura de les mocions i sense intervencions per part del públic, va concloure el ple.

 

 

Darrera actualització: 11.12.2018 | 09:43