Campanya gratuïta d'aparells mesuradors de CO2

Divendres, 27 de novembre de 2020 a les 00:00

L’Ajuntament de Calldetenes inicia una campanya de distribució gratuïta d’aparells mesuradors de CO2 als locals comercials.

Els darrers estudis sobre els mitjans de propagació de la pandèmia per Covid-19 estan assenyalant els aerosols ( gotes minúscules que poden mantenir-se suspeses a l'aire molt més temps) com a causants del 75% dels contagis. Aquests estudis de les autoritats científiques també indiquen que aquest alt percentatge de contagis s’ha produït en espais tancats amb una acumulació de CO2 per sobre dels 800ppm.

El CO2 es genera en l'ambient per la respiració de les persones, de manera que en els espais tancats els nivells de CO2 tendeixen a incrementar-se. Els nivells acceptables en un espai interior estarien entre els 500 ppm i 700 ppm (parts per milió), tenint en compte que en l'aire exterior és de 400 ppm.D'aquesta manera, quan el mesurador de CO2 marqui un valor de 800 ppm o més, la ventilació d'aquest espai tancat seria obligatòria. En cas de marcar nivells de 1.000 ppm, caldria ventilar immediatament i el màxim de temps possible.

Des de l’Ajuntament seguim amb les actuacions que anem desenvolupant durant aquest any per tal d’ajudar a cuidar la salut de la població i també els negocis locals. Davant aquestes noves informacions oficials i per tal d’ajudar als comerços locals, augmentar la confiança en els espais d’atenció directa al públic i garantir la salut dels clients, l’Ajuntament de Calldetenes inicia una campanya de distribució gratuïta d’aparells mesuradors de CO2 pels seus locals. Aquests s’entregaran gratuïtament a aquells comerços i serveis que ho sol·licitin i que tinguin un flux d’entrada i sortida de persones significatiu del seu establiment. Les sol·licituds es poden entregar signades a les oficines municipals o enviar a ajcalldetenes@gmail.com fins al 4 de desembre de 2020.

Darrera actualització: 27.11.2020 | 10:08