Campanya de donació de sang

Divendres, 23 d'octubre de 2020 a les 00:00

Calldetenes organitza una campanya de donació de sang  dijous 5 de novembre

Calldetenes organitza una campanya de donació de sang  dijous 5 de novembre

 

  • La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies
  • Amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats la necessitat de sang s’ha incrementat
  • Avui hi ha reserves de sang per als propers 8 dies, quan el nivell òptim són 10
  • Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat

Calldetenes prepara per acollir una campanya de donació de sang. Dijous 5 de novembre es podrà donar sang a la planta baixa de l’Ajuntament , de 17 a 21 hores.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat. També es pot trucar al telèfon d’atenció al donant de dilluns a divendres de 10 a 17 hores. Telèfon 93 5573566

Campanyes amb mesures de seguretat

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre i mig amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Darrera actualització: 23.10.2020 | 11:39

Imatges

Banc de sang i teixits