contactar   |   ES  |   EN  |   FR  |   DE  |    Mida del text     |    Sense estils    |     Versió mòbils  |   
capçalera
escut ajuntament
Ajuntament
de Calldetenes
 Data i hora oficials: 06:46 | 20/02/2018
CAMAC 2018

Comparteix:
Data Inici:  16 de Febrer del 2018
Data Final:  23 de Febrer del 2018
Horari:   21h
Preu:   Gratuït

Cicle d’audiovisuals de Muntanya i Aventura

DIVENDRES 16 - FEBRER 
ESTIL ALPÍ, L’ÚNICA MANERA D’ENTENDRE L’ALPINISME 
Protagonista: Oriol Baró, un dels màxims exponents de l’alpinisme català d’avui. 
Duració: 50 min 
L'Oriol Baró és un pirineista de la Vall de Boí, terreny excepcional per a la pràctica dels esports de muntanya. Des dels Pirineus fins a les muntanyes asiàtiques i americanes l'Oriol ha gaudit del seu terreny de joc predilecte, les grans parets mixtes. Audiovisual es centra en dues vies noves obertes al Nepal l’any 2016. 

HOMO MONTSERRATINUS 
Direcció: Samuel Colomer 
Duració: 73 min 
Els continguts del documental es centren en la recerca dels valors de l'escalada, la cordada i les diferents concepcions d'aquesta disciplina. L'exposició d'un ideari conjunt de veus reconegudes en l'escalada montserratina va construint el fil del llargmetratge. Es comparen les conductes socials actuals de consum amb la tradició de l'escalada i la muntanya. Alhora, es comparen l'escalada esportiva i l'escalada clàssica i tradicional, enteses com a complementàries dins un mateix terreny de joc, però que històricament han generat controvèrsies i confusions. A partir d'aquí, s'exposen idees i reflexions sobre la moral de l'escalada que no està escrita. El debat, que inclou el respecte per l'entorn i el patrimoni de la muntanya de Montserrat, pren forma al voltant dels conceptes "seguretat" i "evolució". També apareixen al documental continguts sobre el risc, la por, el preu dels objectius o el significat del repte o les limitacions humanes. 
Els participants del documental són veus emblemàtiques, de diferents generacions i estils. Tot s'il·lustra amb imatges espectaculars de les grans parets del massís, d'escalades a vies clàssiques i a vies de futur que marquen tendències. 
Homo Montserratinus és un document inèdit, un testimoni històric, tant pels seus continguts com per les persones que hi participen. És un reconeixement necessari de l'escalada endèmica de la muntanya de Montserrat, el bressol de l'alpinisme català. 

DIVENDRES 23 - FEBRER 
URKO, ESCALANDO EL PRESENTE 
Protagonista: Urko Carmona, Campió del món de paraescalada. 
Direcció: Vicente Holgado 
Duració: 39 min 
Urko Carmona, tres vegades campió del món de paraescalada, després de revalidar el títol al setembre del 2014 a Xixón, s’enfila de nou a la roca per filmar aquest documental: Urko, escalando el presente, un viatge de dos anys a través de l’univers particular d’aquest jove escalador, que amb només 16 anys va perdre la cama en un accident de trànsit. Lluny de deixar de banda l’esport que tan l’apassionava, va treballar amb constància fins a convertir-se en una referència de la paraescalada a nivell nacional i internacional. 
Una història de superació, amistat i valor que ens acosta a la seva filosofia de vida, al seu dia a dia, ple de reptes i preocupacions, amb una connexió íntima amb la naturalesa i l’hinduisme. Una història de caigudes, però també de passió per coronar el cim. Una història sobre l’Urko, sobre la vida d’un campió del món que viu a la seva furgoneta. 

ISLÀNDIA AMB UN PARELL DE RODES 
Protagonista: Sergi Fernández, autor de l’aventura i el llibre “7 desiertos con un par de ruedas” 
Duració: 23 min 
Volcans fumejants, glaceres immenses, vents infinits, deserts de lava, tempestes de sorra, grans rius de desgel… Al solitari interior d'Islàndia, més enllà de la carretera que dóna la volta a l'illa, l'aventura consisteix a saber adaptar-se a les lleis de la natura. En Sergi Fernández, de conunparderuedas.com ha passat tres estius pedalant per aquelles contrades, descobrint mica en mica les solitàries highlands. Al documental, ens explica les seves experiències i ens parla de com creu que es pot fer realitat un viatge en bicicleta i autosuficiència pels deserts de l'interior de l'illa. 

LA ISLÀNDIA GELADA 
Direcció: Pep Hubach, www.corriolsdellum.com 
Duració: 10 min 
Arran d’un viatge a l’illa l’any 2017 amb els seus amics, en Pep elabora aquesta petita, però gran gravació que t’endinsa a les esquerdes del glaciar Vatnajokull i a la península de Troll.

Actualització d'aquest contingut: 13:27:19 08-02-2018cicle-muntanya-i-aventura-caretll.jpg
cicle-muntanya-i-aventura-caretll.jpg
Ajuntament de Calldetenes
Plaça Onze de Setembre, s/n | 08506 Calldetenes
Tel. Tel. 93 886 31 05 | Fax. 93 889 13 20 |  contactar
Xarxes socials
Amb col·laboració de: